Home / Români, treceţi furtul! / Guvernul a început investițiile în presă locală

Guvernul a început investițiile în presă locală

Zoom

Sincer, nici nu știu cum să încep textul ăsta. Totul pare atît de ridicol, de absurd chiar, încît ai zice că e vreo glumă a celor de la Vacanța Mare. Secretariatul General al Guvernului și-a cumpărat un ziar. Pe bune, nu-i caterincă. Încă rîd mirat de absurditatea acestei achiziții. Oamenii chiar și-au cumpărat un ziar. Și, spre deosebire de alte cazuri în care politicul își cumpără bunăvoința presei pe căi mai ascunse, de data asta s-a întîmplat chiar pe față. Adică, în urmă cu două săptămîni, Secretariatul General al Guvenului a decis să achiziționeze ziarul Informația Harghitei, publicație deținută de Fundația Adevărul Harghitei, care are și o ediție tipărită, cu un tiraj mai mic decît numărul membrilor PSD din județ, dar și un site și chiar o pagină de Facebook cu vreo cîteva mii de follower-i. I shit you not! – cum ar zice englezul. Oamenii au organizat săptămîna trecută, pe 6 iulie, o negociere directă, că, deh, numai cei de la fundația asta editau ziarul ăsta, și au plătit 130.000 de lei plus TVA de 5% pentru achiziția ziarului. Din nou, I shit you not!

Adică băiatul ăsta de la SGG, Mihai Busuioc, a decis că Guvernul trebuie să aibă ziarul lui. Unul local. Din Harghita. Frate, pe bune! Probabil că Busuioc a băut apă după cei de la ANAF, care și-au trimis angajații să-i controleze pe cei care au dezvăluit combinațiile lui Dragnea, și s-a gîndit să vină cu o nouă abordare: să cumpere presa. Iar acum, cu publicația aia din Harghita în dinți, se va prezenta la Dragea, în așteptarea OK-ului pentru viitoare achiziții. Alo, nenea Dragnea, nenea Busuioc, dacă citiți pe-aici, știm și noi pe cineva care are vreo 15 ziare online, și blog-uri, și chestii de genul ăsta. Le dă ieftin.

(476 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.