Home / Șut şi ţară / Hai, să ne trăiască statul că cîștigă campionatul!

Hai, să ne trăiască statul că cîștigă campionatul!

Zoom

Un fenomen tot mai interesant: se întoarce publicul pe stadioane. Cînd zicem “public” nu ne referim la publicul din tribune, ci la sectorul public, cu bani pompați din bugetele primăriilor sau, direct, de Guvern. CSA Steaua a pornit defilarea spre culmile performanței, însuflețită de suporteri entuziaști și de managerii cu epoleți din Ministerul Apărării. Rapidul (cu alea două-trei grupări, cîte or fi) este intens curtat de Primăria sectorului 1. În Teleorman, județ cu mare tradiție fotbalistică, Ministerul Dezvoltării plănuiește înălțarea unei arene de 12.000 de locuri, pe 18.000.000 de euro. La Chiajna, primarul Minea, ca un veritabil patron, mai ceva ca Gigi, a forțat demisia antrenorului Dan Alexa, încă din prima etapă. Exemplele pot continua.

E o discuție fără sfîrșit. Spre deosebire de alții, noi zicem că nu-i rău dacă miniștrii și edilii alocă bani pentru sport, chiar și pentru fotbal. Să fie primit! Bun, important e să nu fie sifonări de fonduri și parandărături. Altfel, pîrnaia să-i halească! Da’ mai există și altă chestie, nu doar pe partea economică, ci și pe partea sportiv-cetățenească. La ce le trebuie administratorilor de fonduri bugetare echipe de mărgăritar? Apeviștii pompează în CSA, deși se știe că Steaua nu poate evolua în Liga 1, ca club al Armatei. Arena din Alexandria ar fi o minune a feudalității teleormănene, comparabilă cu faimoasa Bibliotecă și cu stadionul de peste 30.000 de locuri înălțat la Medgidia pe vremea lui Ceaușescu, cu tot respectul pentru inimoasa echipă Cimentul Medgidia. Primăria vrea Rapidul, dar rapidiștii nu vor. Ar fi mișto, de bun-simț, dacă decidenții bugetari ar avea oarece contact cu realitatea fotbalului, ba chiar și – mai periculos pentru dînșii – cu cetățenii.

Altfel, fără măsură, o luăm razna. Vom avea două ligi: Liga Publică și Liga Privată. Și o să ne cotonogim unii pe alții, pînă cînd nu va rămîne mai nimic din fotbalul ăsta al nostru. Ceea ce ar fi cam neplăcut. Hai Romånia!

(308 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.