Home / Media / Hit the road, Jack!

Hit the road, Jack!

Zoom

Nu există nimic mai gingaș pe lumea asta decât un bătrânel care se crede încă june-prim și, pentru că i se mai aruncă din când în când ocheade, vrea să-și justifice statutul imaginar. În lumea reală, ăsta este exact genul acela de om care își dă seama că a îmbătrânit de pomană, nerealizând nimic, și vrea să recupereze la senectute. Își ia o soție mai tânără (eventual cu vreo 35 de ani, după modelul lui Mihai Bujor Sion), își expune tatuajele și mușchii (după modelul lui Serghei Niculescu-Mizil), se aruncă în vâltoarea cluburilor, înghesuindu-se cu puști de 20 de ani pentru a câștiga farmecele unor minore pe care, cu deosebită grijă, le va trece de bacalaureat. Uneori și de capacitate.

În lumea mult mai aerisită a cărturarilor, echivalentul junelui-prim aflat la a doua bătrânețe este Ion Cristoiu. Știu, știu, e jignitor pentru cărturari, dar așa se poziționează personajul: un om al cărților, izolat în liniștea plină de înțelepciune a Bibliotecii Academiei. “…neavând la dispoziție o redacție pentru a coordona o investigație de presă și pensionar al BAR fiind, iscodesc evenimentele enigmatice din România acestor ani în calitate de istoric al clipei.” Cam așa se gudură Ion Cristoiu pe lângă mai tinerii săi colegi de la Evenimentul zilei, încercând să le spună că, de fapt, el ar trebui să fie acela care coordonează redacția ziarului și investigațiile de presă, căci el știe cum se face, ceilalți nu: “simt nevoia să precizez pentru cititorii mei că eu n-am avut acces la Depoziția în forma sa originală. Dacă aș fi avut acces, poate că aș fi sesizat și alte lucruri decît cele prezentate de colegii de la Evz”. Na, că mai clar de atât nu putea s-o spună! Ce n-ați înțeles? Dacă Evenimentul zilei ar mai fi fost condus de Ion Cristoiu, altfel arătau dezvăluirile despre Black Cube, despre Kövesi, despre Coldea, Ungureanu și Iohannis. Cum adică ce au în comun toate aceste nume? Simplu: la un moment dat, Ion Cristoiu, coordonând ca nimeni altul o investigație de presă (având, deci, la dispoziție, o redacție), ar fi dovedit că toți cei anterior pomeniți sunt legați de fatul că au născut ouă vii.

De când are din nou acces la spațiul pus la dispoziție de o instituție de presă scrisă, de când a descoperit și scrisul pe blog (după ce l-a bălăcărit în fel și chip ani de zile), Ion “Jack” Cristoiu scrie mult. Atât de mult, încât nu credem că mai are timp să și citească ceva atunci când ajunge la Biblioteca Academiei. Desigur, nu scrie așa cum scriu jurnaliștii simpli, din popor. El scrie având o înțelegere superioară asupra vieții, știind clar că lucrurile nu sunt ceea ce par și având, în plus, la îndemână movile de informații la care nimeni altcineva nu ajunge. Și, să nu uităm, ochiul ăsta format în ani de excelență profesională. De-acolo de unde o redacție întreagă nu vede nimic, maestrul Jack scoate bomba, dărâmând guverne și zguduind din temelii perfide conspirații mondiale, care erau cât pe-aci să reușească.

Fără Ion Cristoiu, fără precisele sale analize, înțelepte, tăioase și mustind de informație inaccesibilă profanilor, România ar fi fost, astăzi, un teritoriu al nimănui, unde și-ar fi făcut mâna scenariștii de categorie secundă ai ocultei mondiale. Norocul nostru cu acest vizionar care le știe planurile, pune cap la cap frânturi de informație și le dă peste bot, dejucându-le maleficele mașinațiuni. Șefi de servicii secrete din întreaga lume nu adorm până nu citesc cel mai nou text scris de maestru. Bilderbergul, Iluminații, rosicrucienii și foștii șefi ai Mossad își pun scobitori între gene și dau refresh după refresh paginilor pe unde scrie Cristoiu zilnic, pentru a-i vedea ultimele dezvăluiri bazate pe vasta sa experiență și pe o cunoaștere superioară a lumii. De-abia atunci când văd că sentința li s-a amânat, că încă n-au fost dați în fapt, de-abia atunci se pot odihni și ei. Dar o fac tot cu teamă, căci nu știi când va lovi necruțătorul, când le va devoala planurile pe care doar el, între 7,12 miliarde de oameni, le vede clar.

Suntem norocoși că-l avem pe Ion Cristoiu. Suntem binecuvântați că se coboară din când în când printre noi și ne luminează mințile prea îmbâcsite pentru a vedea clar ce ni se întâmplă. Sincer, habar n-am ce ne-am face fără textele zilnice ale marelui maestru Ion Cristoiu. Dar tare aș vrea să aflu.

(1010 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.