Home / Şoapte / Iarna se numără acoperiții

Iarna se numără acoperiții

Zoom

În bunul obicei al locului, serviciile secrete și-au infiltrat colaboratorii și pe lista de miniștri din prezumtivul guvern PSD-ALDE. Cîțiva dintre ei sînt cunoscuți prin studii, prin funcții, prin prestații sau prin istoric, alții rămîn în anonimat. Între cei din prima categorie strălucesc Georgian Pop, Mihai Tudose, Mihai Fifor, Sorin Grindeanu, Gabriel Vlase, Marius Nica. Toți au figurat în ultimele săptămîni pe listele de viitori miniștri puse în circulație de presă. Iar serviciile și-a frecat mulțumite palmele, numărînd în fiecare zi butoanele ce urmau să fie instalate la Palatul Victoria. Așa i-au spus și președintelui Iohannis: Șefuʼ, stai liniștit, Dragnea e înconjurat.

Propunerea de premier urma să fie ori Fifor, ori Grindeanu, ori Vasile Dîncu ‒ nici el prea îndepărtat de oamenii din umbră. Așa că Iohannis s-a dus senin la întîlnirea cu Dragnea și Tăriceanu. Numai că Dragnea a scos-o din pălărie pe Sevil Shhaideh și i-a stricat ziua.

Serviciile, la rîndul lor, și-au pus întrebarea dacă nu cumva Dragnea va extinde țeapa cu acoperiții la întregul guvern, iar lotul de miniștri SRI să dispară total de pe listă. Să se trezească, adică, cu un guvern complet civil. O adevărată catastrofă.

Atunci a apărut mesajul președintelui Iohannis, cum că se gîndește peste Crăciun la desemnarea noului premier. Între timp, serviciile au distribuit presei de propagandă direcțiile de atac pentru discreditarea propunerii lui Dragnea. Mai mulți jurnaliști au primit prin canale specifice Hotărîrea 585/2002 pentru aprobarea standardelor naționale de protecție a informației. Acolo, la articolul 159, afli că un demnitar e vulnerabil prin soț. Dacă soțul se face suspect de spionaj, terorism ori susținerea unei organizații străine inamice ‒ dar nu așa, cu probe, ci doar în „într-o formă de natură să ridice suspiciuni temeinice cu privire la încrederea şi loialitatea persoanei” ‒, atunci demnitarul ăla e pe făraș. În cîteva ceasuri de la anunțul lui Iohannis, soțul lui Sevil Shhaideh era portretizat ca susținător al lui Bashar al-Assad, un fel de terorist subînțeles care vrea să-i smulgă neveste-sii secretele din CSAT.

Sigur, întîrzierea asta cu premierul a avut și avantajul că Guvernul Cioloș își putea face ordine în hîrtiile despre care Dragnea a zis că vor fi verificate la sînge, dar ăsta e un alt subiect.

(6045 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. Singura explicatie e ca sotul doamnei este ofiter al SIE…

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.