Home / Gadgeta de perete / Iepocal: magneţii de frigider sînt cancerigeni

Iepocal: magneţii de frigider sînt cancerigeni

Zoom

Bine că există oamenii de ştiinţă, că nu ştiu ce ne făceam fără ei. Probabil că am fi trăit veşnic, nimeni altcineva de pe planeta asta nefiind obsedat să descopere cancerul în apă, aer, sol, lapte, carne, brînză, ouă, viezure, barză, YouTube, Twitter, Facebook şi sex neprotejat cu o blondă cu ţîte mari. Ultima ştire v-a venit direct pe mail şi e cutremurătoare: magneţii de frigider dau tumoare la tot cartierul.

Botezat “Magneţii de pe frigider – un pericol”, mail-ul bagă spaima în gospodine cu povestea profesorului “PEREZ VICENTE Tortosa Universitatea din Almeria din Spania” (da, cu majuscule, probabil văr primar cu preşedintele Yahoo Jay Russel).  Pe scurt, că sună promiţător: “Scopul studiului a fost de a vedea dacă radiaţiile electromagnetice ale magneţilor influenţează alimentele. Surprinzător, după terminarea studiilor clinice riguroase, au remarcat faptul că grupul de şoareci care au consumat alimente iradiate de magneţi au 87% risc crescut de a dezvolta cancer decît celălalt grup.”

Sigur, mesajul este mai lung şi mult mai agramat, împănat cu teoria conspiraţiei ca un conquistador ajuns pe mîna unui trib de canibali gourmet. Cine citeşte toată idioţenia are 87% risc crescut să se prindă că e ţeapă. Cine a citit doar pasajul de mai sus şi deja zîmbeşte este rugat frumos să tacă naibii din gură pînă termin eu de scris.

Dacă mesajul vi l-a trimis prietena, eu zic să nu mai agăţaţi la beţie prin bodegi sinistre. Dacă vi l-a trimis soţia, adaug şi “sau măcar alegeţi nişte bodegi care n-au capelă de măritat beţivani”.

Dacă vi l-a trimis mama, e perfect scuzabil. N-a avut timp să investigheze problema pentru că toată viaţa a fost ocupată să vă şteargă la fund şi la nas, preferabil nu în această ordine. Explicaţi-i calm că 1) Google n-a auzit de Perez Vicente (sau a auzit fix în contextul de ţeapă), 2) magneţii au cîmp electromagnetic doar în legea de retrocedare a terenurilor agricole şi forestiere şi 3) cîmpul lor magnetic abia trece prin 17 foi de imprimantă (pe testate), darămite prin uşa frigiderului. Dacă nu vă crede, arătaţi-i faza din ultimul Indiana Jones, în care Harrison Ford scapă din explozia nucleară într-un Fram din anii’ 40. Adăugaţi că tehnica a mai evoluat de-atunci.

 

 

(957 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.