Home / Jurnal apropologic / Iepuri și pișat

Iepuri și pișat

Zoom

Amintiți-vă cum e la Pandele acasă: lumină de bordel, un șemineu în care te gândești că seară de seară sunt puse pe foc decența și bun-gustul, și atmosfera aia de bâlci de obiecte – obiecte unde te uiți, mici, mari, îți imginezi că îți vor intra în gură sau în nas dacă nu ești atent. Acolo, în casa aceea își duce viața Gabriela Firea. Casă de oameni din telenovele, oameni care umblă la costum toată ziua, oameni cu pijamalele călcate cu dungă și care, deși merg la biserică, au sclavi care muncesc pentru ei.

Sincer, Bucureștiul cu ouăle alea gigantice și cu iepurele care a înhămat o găină la căruță e o dezamăgire. Așteptam cu totul altceva de la Firea. Vedeam aievea acel București în care un Iisus de vreo 30 de metri înălțime – cu unele trăsături care aduc aminte de Livache – ar fi răstignit pe Casa Poporului, iar în fața lui, în Piața Constituției, iepuri cu dinți de fier să sfâșie miei. Oamenii se adună înnebuniți: carne de miel gratis. Se întind grătarele în oraș, sfârâie carnea, e o sărbătoare, primărița noastră apare survolând orașul într-un planor de aur. Dar, stați… povestea nu se încheie aici. De pe bulervard, încolonați, apar adevărații iepuri de Paște, pentru că iepurii cu dinți de fier nu sunt, de fapt, iepuri, ci niște monștri. Odată mâncați, oamenii și-au dat seama de asta. Da, știu, e nebunie și suspans. Iepurii falși sunt, de fapt, iepurii lui Soros.

Ne plângem de câteva ouă și un iepure care, într-adevăr, pare că ar avea niște probleme psihice?

Mai frumoasă mi se pare povestea coloanelor vopsite ale blocului Rosenthal, de pe Calea Victoriei, vizavi de Casa de Modă Venus. Pe scurt: cei de la RA-APPS au trimis o echipă de muncitori care au vopsit acele coloane. Numai că blocul este monument istoric și nu poate fi modificat în felul acesta. Foarte amuzant mi se pare, dincolo de mitocănia cu vopsitul coloanelor în alb, mizeria în care se află acea clădire de ani de zile. De pe trotuar, trecând pe lângă ea, simți damful de pișat și căcat și împuțiciunea aia în care și șobolanii s-ar simți ușor jenați. Doar peste drum te mai lovești de astfel de mirosuri, unde e redacția HotNews.

Da, corect, e ilegal să vandalizezi o clădire monument cu niște muncitori care o vopsesc în alb, ca să fie curat și frumos, dar la fel de ilegal este ca acea clădire să emane boală în mijlocul Bucureștiului. Acesta mi se apre un motiv de trimitere în judecată a Primăriei cel puțin la fel de întemeiat.

(1182 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. Pai, intr-o capitala in care primarul general este o caricatura, un kitsch el insusi, ce asteptari poti avea? Iepurasi atarnati pe stalpi si oua de Paste uriase? Sa zicem mersi ca nu avem pesti de sticla asezati pe mileuri prin parcuri si carpete tematice aninate pe peretii Academiei Romane.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.