Home / Minireportaj / I’m sexist and I know it

I’m sexist and I know it

Zoom

România este țară extrem de sexistă. Mă pune dracu’ și fac această afirmație la o masă cu rude și prieteni. Afirmația mea e imediat reperată de către un neam mai îndepărtat și sunt rapid pus la punct – cum că mă grăbesc cu afirmațiile și că această problemă nu există de la un anumit nivel profesional în sus.

Domnia-sa invocă un caz specific zonei sale de activitate profesională, la nivel de upper management, unde sexismul e un subiect al trecutului. Citez: „Suntem cinci bărbați în upper management, și tocmai au angajat o tinerică să ne fie șefă. Să vezi cum vine în ședințe, puștoaica, și ne ceartă, și ne pune la punct. Îți dai seama cum ne simțim noi, cinci bărbați, când suntem aliniați ca la ordin de o femeie… Și, cu toate astea, nu comentează nimeni. Ne vedem de treabă. Deci, despre ce sexism e vorba?”.

„Mda. Auzi, da’ tipa cum e?” – întreb eu precum Columbo, pe exit. „Eh, e cam neregulată. Tocilara clasei, gen. N-o ia nimeni de nevastă, așa că face și ea carieră.” Case closed.

(55 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. Well if telling the truth is sexist, only liars can be pollitically correct. Exista un studiu de 40 de ani al unei universitati din Pennsylvania al carui rezultat ii da dreptate lui unchiu’tu: dupa 40 de ani de emancipare, feminism si „gender studies”, femeile sunt mai nefericite azi decat erau in 1970… Case closed.

  2. Marte, is si eu curios, cum au facut aia studiul? S.au teleportat in timp in anii 70, au intrebat babele despre tineretea lor de atunci; sau s.au bazat pe alte studii facute atunci, dar pe cu totul alte criterii si valori.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.