Home / Raport despre starea ficţiunii / Impresiile premierului japonez Shinzo Abe despre vizita la București

Impresiile premierului japonez Shinzo Abe despre vizita la București

Zoom

Dragă jurnalule, vizita mea la București a fost una extrem de interesantă. Nu m-a așteptat nimeni la aeroport, dar am apreciat asta pentru că spiritul japonez ne îndeamnă spre cumpătare și frugalitate. M-am oferit s-o iau pe jos spre sediul Guvernului, dar cineva mi-a zis că există cîini în libertate care au prins gust de japonez și de-atunci nu mai consumă nimic altceva. Ce ironie a sorții!… Am avut totuși puțin noroc și am dat peste un taximetrist înțelegător. L-am rugat să mă ducă la prim-ministru. M-a întrebat: Care din ei? I-am zis că la ăla mare. M-a întrebat la care din ăia mari, după care mi-a zis că și el a fost prim-ministru vreo douăzeci de minute, deci dacă vreau putem să vorbim despre problemele țării. Fantastic ce democrație avansată există în România! Puterea nu e centralizată la un singur prim-ministru, e împărțită egal la mai mulți foști, prezenți și viitori prim-miniștri, care au și ei prim-miniștrii lor.

Am ajuns la Guvern și m-a întîmpinat un jandarm care m-a întrebat dacă vreau bătaie. I-am spus că nu vreau bătaie. M-a întrebat: dacă nu vreau bătaie, de ce fac ochii așa la el? L-am asigurat că așa sînt ochii mei și că am venit să-l văd pe prim-ministru. M-a întrebat care dintre ei. I-am zis că oricare. Mi-a zis că și el a fost prim-ministru puțin la viața lui, așa că pot să vorbesc cu el dacă am chef.

După o serie de întîlniri cu mai mulți domni și doamne care s-au recomandat a fi prim-ministrul României, m-am întîlnit cu domnul președinte Klaus Iohannis. E un domn foarte politicos, iar tăcerea lui pătrunzătoare spune foarte multe lucruri. L-am întrebat, mai în glumă, mai în serios, dacă nu cumva e și el prim-ministru. Mi-a zis că nu e, dar dacă vreau se aranjează.

Am fost la masă la cantina de la Casa Poporului, e un local foarte stilat, iar Casa Poporului e a doua clădire ca dimensiune din lume după Pentagon. Nu sînt sigur, dar cred că a fost construită de un fost premier al României și continuată de alți prim-miniștri. În prezent, există un prim-ministru care servește la bar, un prim-ministru care mătură pe jos și foarte mulți prim-miniștri care servesc pe la mese.

Mi-am luat la revedere de la toți prim-miniștrii României fără să știu dacă chiar am vorbit cu prim-ministrul României. S-au oferit chiar să-mi dea niște prim-miniștri la pachet, ca să am pe avion. I-am refuzat politicos pentru că, dacă îi duc acasă, nu știm ce să facem cu ei. Oricum, important e că am vizitat și România și nu mai trebuie să mă întorc niciodată aici. Dar dacă ar trebui să mă întorc, sigur aș găsi un prim-ministru pe care-l cunosc.

(5989 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. Nestiind daca sa plang sau sa rad, am ales sa rad cu lacrimi. Sunteti bestiali catzadragilor ! Va iubesc !

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.