Home / Raport despre starea ficţiunii / În căutarea punctului G7, care excită omenirea

În căutarea punctului G7, care excită omenirea

Zoom

Jurnalul Angelei Merkel (participantă la G7)

7 iunie 2015

Herr jurnalule, reuniunile astea puternic industrializate la care se hotărăște în secret soarta a milioane și milioane de nenorociți n-au nici un farmec fără Vladimir. Ce-i mai plăceau berea, cîrnații, genocidele! Sigur, tot ne-am îmbătat și l-am sunat la 3 noaptea din holul hotelului, cu voce schimbată, ca să-l întrebăm dacă ăsta e numărul lui Paul Abagiu, dar parcă nu-i aceeași chestie. De exemplu, uite, azi am hotărît să eliberăm virusul Ebola în Finlanda și Coreea de Sud. Ce s-ar mai fi bucurat și el, săracu’, să fie de față.

7 iunie 2015

Adevărul e că multă lume ne-a întrebat de ce nu se mai cheamă G8, ci G7. Ce-am făcut, nu i-am mai invitat și pe FIFA? Și dacă tot nu i-am invitat, de ce n-am chemat BOR-ul în loc?

8 iunie 2015

Am rîs azi de ne-am prăpădit, lui Barack i-a făcut nevastă-sa bagajele și, în loc să-i dea valiza cu butonul atomic, i-a dat un troller cu chiloți murdari. Pana mea, cel mai puternic om din lume și nici măcar nu poate să pornească un război nuclear la cocktail… M-am lămurit.

8 iunie 2015

Pe finalul întîlnirilor iar au ajuns discuțiile la Grecia și aici s-a rupt filmul. N-am putut să ne înțelegem neam. Barack zice că lui nu-i place Grecia, vrea să meargă anu’ ăsta în Bulgaria, că e curat și e ieftinache. Cameron iar a început cu prostiile lui, că el vrea în Turcia la all-inclusive, nu la evazioniști. Probabil că și io o să-mi bag picioarele. Pînă la urmă, tot la Costinești e cel mai mișto.

Jurnalul lui Barack Obama (participant la G7)

6 iunie

Azi l-am speriat pe premierul Canadei. I-am spus că faza cu Putin e doar începutul și că vrem să mai eliminăm vreo două țări din G7, pentru că suntem prea mulți și nu avem câte un castel medieval pentru fiecare șef de stat sau de guvern în stațiunile luxoase în care ne desfășurăm summit-urile. S-a cam căcat pe el când a auzit. Cică ar face orice ca să rămână în G7, iar la un moment dat chiar mi-a propus să-i atacăm împreună pe italieni, că prea și-au luat-o în cap de când cu Renașterea, pizza și filmele cu mafioți.

7 iunie

Angela spune că i s-a făcut dor de Putin, dar eu chiar n-o înțeleg. La hotelul nostru stă un miliardar rus la fel de excentric și de arogant. Până și urșii lor seamănă destul de bine între ei.

8 iunie

Mi-a venit o idee genială. Ce-ar fi ca fiecare țară super-industrializată din G7 să aducă o țară amărâtă și sărmană, de care să facem mișto? Mă rog, partea care-mi place mie cel mai mult în acest plan e că noi, americanii, vrem să venim cu Canada. Practic, suntem atât de puternici încât avem propria noastră superputere industrializată de sărăcia căreia facem mișto.

(6014 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.