Home / Epoca fraudala / În Pantelimon s-a luat lumină cu 33 de milioane

În Pantelimon s-a luat lumină cu 33 de milioane

Zoom

* Pe lîngă cartierul Pantelimon, care i-a dat țării, lumii și galaxiei pe băieții de la B.U.G. Mafia, există și un oraș Pantelimon, aruncat undeva la margine de București, lîngă rîul Colentina. Cu cei 25.000 de locuitori ai săi, Pantelimon e un oraș serios, cu buget pe măsură. Chestie dovedită și de investiția Primăriei în niște lucrări de instalații electrice și servicii de consultanță în eficiența energetică. Adicătelea, nu mai puțin de 32,9 milioane de lei plus TVA au fost dați de autoritatea publică pentru respectivele servicii. Desigur, banii au fost dați după un sumar proces cu iz de transparență, în care s-a organizat chiar și o licitație. Ce-i drept, a fost o licitație cu un singur participant, SC Total Strada SRL, care a și cîștigat contractul. Și era pe undeva normal să-l cîștige, dacă ne gîndim că băieții sînt niște bugetofagi prin excelență, care au la activ și contracte de peste zece milioane de euroi, cum am mai scris noi, în comune cu nici 6.000 de locuitori, precum Albeștii de Argeș. Asta ca să nu mai punem la socoteală și relația de asocieri cu Delta Antrepriză de Construcții și Montaje 93 SRL, a biznișmenarului Florea Diaconu, alături de care au curentat Bucureștiul de o sumedenie de contracte.

* Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură tot lucrează de ceva vreme la un super-mega-über-proiect intitulat “Bursa de Pește”. Și, cu toate că încă n-a fost tranzacționat online vreun kilogram de plătică, niște milioane bune de euroi s-au scurs în tot acest proiect care vrea să ducă pescuitul de la monofilament la online. O ultimă ispravă stă în atribuirea unui contract de peste trei milioane de lei, ca urmare a unei licitații cu un singur participant, firmei Mira Telecom SA. Pentru banii ăștia, Bursa de Pește urmează să fie dotată cu niște pachete software, cu calculatoare, cu sisteme și dispozitive de securitate – să nu descarce cineva peștii de pe torrenți –, precum și cu nelipsitele servicii de consultanță. Ba mai mult, o bună bucată din acest contract urmează să fie subcontractată. Mai exact, pînă la 25% din cele peste trei milioane se vor duce pe dezvoltarea și implementarea software-ului. Iar ei vor merge – unde credeți? – la SC Mira Software Tehnologies SRL. Adică tot la MIRA, firmă deținută de afaceristul Stelian Ilie, care a mai pescuit niște lovele publice de pe la SPP ori de la Inspectoratul General al Poliției de Frontieră.

(6020 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.