Home / Gadgeta de perete / În Rusia – guvernul te hack-uieşte pe tine

În Rusia – guvernul te hack-uieşte pe tine

Zoom

Reprezentaţii mai multor publicaţii din opoziţie (plus utilizatorii platformei LiveJournal) acuză că site-urile/blogurile le-au picat în nas duminică din cauza unui misterios atac de tip DdoS. Total întîmplător, tot duminică au avut loc şi alegerile parlamentare.

Teoria opozanţilor e simplă: partidul lui Putin a fraudat de-a rupt, iar nouă ne-a băgat serverele în coma ca să nu putem raporta pe larg despre măgăriile în chestiune. Just, logic şi, dacă adăugăm în calcul şi tradiţionala subtilitate rusească, perfect credibil. Sau, special pentru inamicii teoriei conspiraţiei, e doar o coincidenţă interpretată tendenţios, aşa cum a fost şi în 2008. Atunci cînd site-urile georgiene intrau la apă pe motiv de Osetia de Sud.

Că păgubiţii de trafic au cerut autorităţilor să investigheze, ăsta e dreptul lor constituţional pe care n-o să-l ia nimeni în seamă. Pentru că 1) bună dimineaţa, e vorba de Rusia şi 2) să găseşti vinovatul pentru un atac lansat de o reţea uriaşă de computere-zombie e la fel de uşor ca şi prinsul muştelor cu bîta de baseball. În altă ordine de idei, eu cred că revolta ascunde, de fapt, nişte oameni dezamăgiţi de un Putin prea bleg. Un lider adevărat le asigura fitness la canalul Volga-Marea Neagră, un control de la ANAF sau măcar un ceiuţ cald, cu poloniu. Unde sînt dictatorii de altădată?

(945 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.