Home / Jurnal apropologic / Încă ceva ce nu ne trebuie

Încă ceva ce nu ne trebuie

Zoom

Cel mai tare la faza cu logo-ul pentru București e că habar n-aveam că n-avem logo, habar n-aveam că trebuie să avem un logo și, pe viitor, habar n-avem ce-o să facem cu logo-ul ăsta.

Probabil am trăit mereu cu impresia că „București, oraș irespirabil” e de ajuns.

Oricum, e amuzant cum ne mândrim când ne spune cineva „Micul Paris”, dar vrem un logo original.

Dacă am avea logo-ul unui oraș decent, cu niște mici modificări, mâzgălituri, orice, cred că ar fi OK.

Iată ce spunea cel care a făcut primul logo câștigător, cel dovedit mai apoi că a fost copiat: „Am avut ca nuclee inspiraționale moștenirea arhitectonică autentică a Capitalei și valențele pozitive generate de rezonanța etimologică a numelui orașului București. Alăturarea celor patru elemente identice ca formă, dar diferite ca poziționare, subliniază ideea de epicentru al națiunii către care converge Capitala”.

Auzind asta, am impresia că mi se pregătește ceva mare, nu neapărat grav, dar ceva complicat, undeva, să zic, la nivelul unei intervenții chirurgicale minore. Cred, zic, că ar trebui să fiu consultat, că ar trebui să am și eu un cuvânt de spus.

OK, a venit primul, a plagiat, a plecat. A venit al doilea câștigător. Iată ce spune el că a făcut: “Logo-ul creat de mine încearcă să spună o poveste, să reconstituie etapele unei istorii, prin reprezentarea simplificată a patru edificii-simbol ale Bucureștiului: Arcul de Triumf, Palatul CEC, Ateneul Român și Arena Națională. Logo-ul nu este altceva decât un vector de transmitere a identității colective”.

Păi, cred că-l strânge Patriarhul Daniel de gât dacă citește asta. Nimic, chiar nimic în logo-ul ăla care să semene cu clopotul atomic de cinci sute de mii de euro?

(1210 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. Povestea cu logo-ul capitalei seamănă cu cea a logo-ului României , opera Elenei Udrea.
    Până acum Găbița îi urmează modelul , operațiuni de imagine şi cam atât.
    Să sperăm că n-o să o vedem şi pe ea , peste câțiva ani , ducând degetul la nas.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.