Home / Epoca fraudala / Încă nedumerit de ce s-a întîmplat în turul doi, DGIPI își ia mașini de criptat

Încă nedumerit de ce s-a întîmplat în turul doi, DGIPI își ia mașini de criptat

Zoom

Pesemne că Gabriel Oprea și Ministerul Administrației și Internelor nu s-au dumirit nici acum ce s-a întîmplat în duminica alegerilor, în turul doi. Așa se face că, pe data de 20 noiembrie, la patru zile după ce Iohannis a cîștigat zdrobitor alegerile, Direcția Generală de Informații și Protecție Internă din cadrul MAI a cumpărat, de vreo 336.000 de lei plus TVA, niște echipamente de codare. Iar cum echipamentele astea nu puteau fi achiziționate decît de la Institutul pentru Tehnologii Avansate, achiziția a fost făcută printr-o simplă negociere fără anunț de participare. Cel puțin acum, cu noile dispozitive de criptare, poate vom afla și noi, de la MAI, cîtor cripte le-a fost ruptă ușa de către votanți, prin Teleorman, în 16 noiembrie.

Banca Națională se pregătește să ureze sărbători fericite unei întregi armate de colaboratori. Astfel că, pentru doar 555.000 de lei plus TVA, BNR va cumpăra niște agende, calendare, felicitări și plicuri personalizate, realizate de artiști. Că doar nu credeați că BNR o să trimită felicitări în plicuri de duzină. Or, fiind vorba de chestii realizate de artiști, toată achiziția a fost realizată prin minunatul procedeu al negocierii. Așa a fost aleasă Conphys SRL, din Rîmnicu Vîlcea, că doar de acolo, din zona aceea, se trag artiștii preferați de Mugur Isărescu, el însuși trăgîndu-se de acolo, din zona Drăgășanilor.

Ca să nu moară de frig la iarnă, Compania Națională Poșta Română e pregătită să ardă chiar și bugetul. Cum însă bugetul instituției e unul fără limită, pe care nici focul nu-l poate mistui, oamenii au decis să cumpere niște lemn de foc. Așa, de vreo 1,5 milioane fără TVA, prin negociere directă, pe motiv că, ce să vezi, au luat lemn de foc cotat la bursă. Normal, a urmat o negociere asiduă, în urma căreia prețul maximat, de 1.597.000 de lei fără TVA, a fost scăzut la 1.584.000 de lei fără TVA. Iar banii ăștia au să ajungă la SC Fag Internațional SRL, din Tîrgu-Jiu, firmă cu vreo douăzeci de angajați, care anul trecut a realizat un super-profit de 6.350 de lei.

Electrica, filiala de distribuție Muntenia Nord SA, a decis că, dacă tot vin sărbătorile, ar fi bine să-și bucure angajații cu niște calculatoare noi. Așa că oamenii se pregătesc să facă o mică achiziție, de 85 de laptop-uri, pentru care au pregătit nu mai puțin de 435.000 de lei. Știm, veți zice că-s cam scumpe, dar probabil au ei pe cineva care, fix pe 15 decembrie, va avea reduceri serioase. Adică, în loc să cumpere laptop-uri la preț triplu, vor beneficia de reducere și le vor lua doar la preț dublu. Hai, sărbători fericite online, de pe noile laptop-uri!

(6042 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. Interesanta asta cu electrica. Un amic ce lucreaza subantrepriza la o firma mare elctroenergetica nu a avut voie sa emita ultima factura de vreo 100mii lei plus tva pe ceva constructii. Motivul? Facturati la anul ca avem dispozitie de la ‘centru’ sa fim pe profit anul acesta. Ai inteles? Electrica sta in suta de mii pe care trebuie sa o dea unei amarate de firme (care si asa e sunantrepriza) cu 20 de angajati.
    Da bani de laptopuri avem. Pt astia saracii de au bagat 150mii in materiale salarii etc si ti au livrat deja produsul nu sunt bani. Sa fie din cauza ca lucrarea e la pret de kkt?

  2. Ce e haios, este ca DGIPI isi ia masini de criptat de la firma SRI… Adica SRI decripteaza tot ce cripteaza DGCTI… Adica tine in continuare MAI sub control strict, cum se intampla si in vremea inca-neimpuscatu Cosmoiu…

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.