Home / Raport despre starea ficţiunii / Ingenios: Liviu Pop a spus că elevii pot aduce la ore doar telefoane fixe cu disc

Ingenios: Liviu Pop a spus că elevii pot aduce la ore doar telefoane fixe cu disc

Zoom

Vești bune pentru elevii români. Ministrul Învățământului a cedat în cele din urmă și a modificat acel articol din regulamentul școlar care spune că n-ai voie cu telefonul în timpul orelor de curs. De acum încolo, elevii vor putea veni cu telefoane la școală, dar numai dacă telefoanele sunt fixe, au disc și sună ca o alarmă de incendiu dintr-un film cu ilegaliști. Ministrul admite că școala nu trebuie să se opună tehnologiei, mai ales dacă e vorba de o tehnologie din trecut, care are valoare istorică.

”Noi avem o deviză: un elev, un cablu. E foarte important ca elevul să tragă după el un cablu de telefon. În felul ăsta, părinții pot fi siguri că odraslele lor nu merg prea departe. Așa, merg doar cât îi lasă cablul.”

Pop a reiterat și importanța discului de la telefon. El a amintit că, în ziua de azi, copiii au uitat în ce ordine vin cifrele și discul e o metodă excelentă de a-și aminti. ”Mi se pare absurd să pui cifrele pe trei rânduri și trei coloane. De ce? Nici nu știi în ce parte s-o iei cu cititul. Care-s primele trei cifre, 1, 2 și 3 sau 1, 4 și 7? Elevii sunt încă la acea vârstă fragedă la care cunoștințele nu li s-au fixat cum trebuie. Dacă noi îi amețim cu tehnologia, niciodată nu vor învăța unele chestii elementare.”

(1477 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.