Home / Minireportaj / Mircea Badea trece Canalul Mânecii scurte

Mircea Badea trece Canalul Mânecii scurte

Zoom

Abia coborâsem din cursa București-Londra și mă îndreptam spre controlul pașapoartelor când l-am văzut pe băiatul cu geacă de piele și șapcă pe cap care semăna puțin cu Mircea Badea. Cel puțin așa mi s-a părut pe moment. Aceeași figură subțire și alungită, aceeași privire decisă de om care nu înțelege viața, dar totuși o ia în serios. La un concurs de sosii ale lui Mircea Badea, probabil că ar fi ieșit pe locurile 2-3, însă întâmplarea face ca el să fi fost chiar Mircea Badea. Mi-am dat seama de asta atunci când am văzut cine-l așteaptă dincolo de controlul pașapoartelor. Carmen Avram și Adrian Ursu. Da, sigur era Mircea Badea, altfel mi se părea prea mare coincidența: trei oameni care doar seamănă cu niște vedete Antena 3, umblând împreună de parcă o agenție de casting i-ar fi adunat din toate colțurile țării ca să inducă lumea în eroare.

Așteptam la coadă, cu mult în urma lui, atunci când lui Badea i-a venit rândul și s-a dus la unul dintre ghișeele unde ți se controlează pașaportul. A fost începutul unei lungi parlamentări. Nu știu ce-avea suspect, nu știu ce indiciu discret i-a dat de înțeles fetei de la ghișeu că are în față un om cu probleme, dar Badea a rămas pe loc o grămadă, prins într-o luptă inegală cu birocrația și limba engleză. Atunci când mi-a venit rândul și am ajuns la ghișeul alăturat, fata de la vamă îi răsfoia inchizitor pașaportul. Tot nu voia să-l lase să treacă. Din toată discuția lor n-am auzit decât cuvintele lu Mircea Badea: ”Iu nău, siti breic, vacheișăm…” La mine a mers repede. Am arătat pașaportul, l-am primit înapoi și am plecat mai departe. Probabil că Badea tot acolo e și acum, implorând-o pe funcționară să facă schimb de locuri, pentru că el explică mai bine de la măsuță.

(1492 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. bai panaete, tu stii de cine te-ai luat? te-ai luat de insusi el.
    si-ai dat de dracu.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.