Home / Români, treceţi furtul! / Înotul în prostie, noul sport olimpic

Înotul în prostie, noul sport olimpic

Zoom

În week-end-ul trecut am dat-o din nou în bară cu sportul, este? Halep ne-a trădat din nou și ne-a lăsat fără un titlu la Roland Garros, acolo unde noi, ca nație, așa, muncim de mulți ani și mulți bani am mai băgat ca să facă fata asta ceva. Clar. De asemenea, tractoriștii noștri cu impresii de fotbaliști au mai pus de vară la TV, de data asta pentru anul 2018. E normal, trebuie să ne pregătim din timp, să nu fim luați prin surprindere. Eh, și acum ce facem? Nu găsim noi un sport mai mișto, așa? Ceva pentru noi, ceva care să ne satisfacă atât dorința de sport, cât și pasiunea noastră națională: mătrășirea banilor publici prin investiții idioate, la fel de utile precum o gaură-n… buget. Să mergem la Nucet. Nu știți unde e? Hai, veniți după mine.

Chestia asta cu bazinele olimpice e genul de diagnostic pe care nu știu sigur dacă un medic ar putea să pună mâna, ca să îl identifice. Să ne spună „ia uitați, ăsta e momentul în care v-a luat”. A venit, așa, din senin și, Doamne, cum nu ne mai lasă… Evident că înotul e o chestie ultra-sănătoasă și ajută la o dezvoltare armonioasă. Ba mai mult, nici nu am prea putea spune că, la nivel de înot de performanță, e așa mare îngrămădeala cu medalii încât să nu mai trebuiască vreo doi-trei Phelpși. Eh, dar ce se întâmplă la noi cu bazinele olimpice și semiolimpice e…

În satul Nucet din județul Bihor, Consiliul Județean vrea să construiască două bazine semiolimpice. Ar costa cam opt milioane de lei, în total. Banii vin de la județ, deci Nucetul e asigurat. Asigurat și nu prea, pentru că autoritățile locale, obișnuite mai degrabă să scoată apa cu lopata din curte și să bată covoare cu ranga, vor fi nevoite să întrețină și să administreze viitoarele bazine. Dar problema e alta: pentru cine sunt cele două bazine? Pentru vreo două sute de copii, câți sunt prin comună. Exact. Suficient.

(115 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.