Home / Raport despre starea ficţiunii / Inovator: Dacia vrea să construiască mașina care se conduce singură și merge acolo unde are ea treabă

Inovator: Dacia vrea să construiască mașina care se conduce singură și merge acolo unde are ea treabă

Zoom

Un proiect al uzinelor Dacia ar putea pune România pe harta inovației tehnologice. Șefii de la Mioveni lucrează la prototipul unei mașini care nu doar că se conduce singură, dar și merge numai acolo unde are ea treabă. ”Pentru mașina asta, nu doar șoferul e inutil, ci și pasagerul. Nu e nevoie să-i spui unde să meargă. Știe ea foarte bine unde trebuie să ajungă”, ne-a spus un inginer de la Dacia care s-a săturat să se deplaseze cu diverse scopuri prin oraș.

”Pentru noi e o imensă eliberare. Gata, nu mai trebuie să aleg eu un traseu, în funcție de scopurile mele de ființă autonomă. Mașina o să fie de-acum responsabilă de tot. Nu ne interesează ce face ea. Poate să meargă și la mare, și la munte, și la pescuit. Important e să-și vadă de viața ei.”

Experții spun că e riscant pasul celor de la Dacia. Dacă e lăsată de capul ei, mașina poate lua decizii nefericite: ar putea să se apuce de droguri, să comită ilegalități sau chiar să se înscrie în PNL.

(1492 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.