Home / Raport despre starea ficţiunii / Inspirat de vizita la Roma, Iohannis vrea să scrie o carte nouă: Pax cu Pax Romana

Inspirat de vizita la Roma, Iohannis vrea să scrie o carte nouă: Pax cu Pax Romana

Zoom

 Jurnalul lui Klaus Iohannis

24 martie 2017

Am vizitat azi Roma, Cetatea Eternă. Splendidă infrastructură! Am întrebat mai mulți cetățeni și mi-au spus că absolut toate drumurile duc aici. Sînt un pic surprins să aflu asta pentru că nu știam că drumul județean 103G Gheorgheni-Aiton duce la Roma. Totuși, se pare că lucrurile stau cu totul altfel în realitate. Ce m-a dat pe spate totuși a fost informația că Roma n-a fost contruită într-o zi. La cîte clădiri crăpate am văzut aș fi zis altceva.

25 martie 2017

Astăzi am fost primit în audiență la Suveranul Pontif. Avem atît de multe în comun. Și dumnealui provine dintr-o țară cu o importantă comunitate germană, și dumnealui se simte străin în țara pe care o conduce. Diferența dintre noi e că eu am muncit toată viața și-am adunat doar șase case, în timp ce dumnealui și înaintașii dumnealui au cumpărat case pînă și-au construit o țară.

26 martie 2017

N-am putut să mă abțin să plec de la Vatican fără să-i las ceva în urmă noului meu prieten, Papa, care pare un om foarte gospodar. Azi-noapte m-am strecurat în Capela Sixtină și-am umplut cu glet toate crăpăturile alea inestetice. Dup-aia am dat o mînă de Vinarom și, la final, am înlocuit toate geamurile alea colorate cu termopane, să nu se mai audă hărmălaia de afară.

Jurnalul Papei Francisc

24 martie

Poate că mai am o șansă. Poate că sunt și eu capabil de miracole. Azi am făcut un mut să vorbescă. Toată ziua s-a plimbat printre șefi de stat fără să spună nimic și, când a ajuns în dreptul meu – minune! –, a început să scoată vorbe pe gură, împingându-le chinuit, ca pe niște carne tocată într-un maț de cârnat. M-a întrebat dacă nu vreau să-i fac o vizită în România în 2018. Cică o să-mi placă, face doamna Carmen papanași.

25 martie

I-am spus lui Iohannis că nu știu dacă vin. 2018 e un an ocupat pentru mine, mai ales că după-amiază trebuie să ajung și la dentist. ”Dar după dentist?”, a întrebat Iohannis, sfărâmând cuvintele ca o râșniță defectă. ”După dentist ud florile. Și pe urmă trebuie să stau de vorbă cu băieții din garda elvețiană, care-s îngrijorați că și-ar putea pierde locul de muncă pentru că-s prea popular și nu mă atacă nimeni. O să le promit că o las mai moale cu faptele agreabile și-o să înfierez niște homosexuali. Dar mai bine te sun eu să-ți zic dacă vin. Nu-i nevoie să-mi dai numărul de telefon. Dacă nu-l găsesc singur, asta e, așa a vrut soarta.”

26 martie

Am avut o dispută cu Iohannis pe tema religie versus știință. Cică știința e mai puternică decât religia, pentru că poți să-ți faci mai multe case din meditații la fizică decât din meditații la religie. Ce, el e prost? N-a încercat și el cu religia, să vadă care-i treaba? Nici un elev nu venea la meditații.

(6016 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.