Home / Șut şi ţară / Într-o echipă din liga a doua, Daum era pînă acum istorie

Într-o echipă din liga a doua, Daum era pînă acum istorie

Zoom

Mîrlănia lui Christoph Daum despre Gazeta Sporturilor, cum că ziarul ăsta n-ar fi bun decît pentru împachetat peștele, seamănă cu o corcodușă verde pusă golănește pe o colivă mică. Cînd dintr-un sondaj al GSP rezultă că majoritatea celor care au răspuns vor ca Daum să plece, el trage concluzia că ziarul nu-i bun de nimic, nu că rezultatele lui ca antrenor sînt catastrofale. Naționala a mai pierdut calificări pe la turnee finale, dar de fiecare dată a fost în cărți pînă la ultimul meci. Cu Daum pe bancă, România are nevoie de un șir de miracole ca să ajungă la baraj pentru Campionatul Mondial de anul viitor.

Orice alt antrenor, român sau străin, și-ar fi pus pînă acum o tonă de cenușă în cap și i-ar fi condus pe tricolori, în meciurile pe care le mai au în preliminarii, cu demisia pe masa federației. Daum, nimic! O ține langa cu reconstrucția echipei și cu rezultatele care vor veni ele la un moment dat, pînă 2020, cînd îi expiră contractul. Or asta se cheamă vinderea pieii ursului din pădure, după ce ai promis că vei face și vei drege pentru calificarea la turneul din Rusia.

Nu-i poți reproșa lui Daum că a avut mari jucători la dispoziție și că n-a știut să-i aducă la Națională. N-are! Dar să-l fi văzut măcar că urmărește o idee de joc prin care să facă din băieții pe care-i trimite în teren, dacă nu o echipă cu pretenții, măcar una care știe ce vrea să joace. Adică să te facă și pe tine, din tribună sau de la peluză, să zici, în pofida rezultatelor, că are el ceva în cap. Or, omul adus de Burleanu pe mulți bani, ca marea speranță din import, nu e decît un tip haotic și cu un psihic labil care n-a făcut altceva decît să meargă la plesneală, de la un meci la altul.

Din cauza asta, Naționala noastră nu e în stare nici măcar să-și facă jocul astfel încît, dacă n-are mari valori, să funcționeze cel puțin ca o echipă care știe ce vrea. Nu vezi relații de joc limpezi, din categoria ălora cu care și un antrenor din oropsita noastră ligă secundă își vaccinează jucătorii ca să-i țină în priză. Și tot din cauza asta lipsește și adevărata motivare de pe teren a trupei lui Daum. Dacă adăugăm și nesiguranța lui enervantă de antrenor care nu știe ce să le ceară jucătorilor fiindcă nu e în stare să-i distribuie pe roluri, ne putem da seama de ce am învins Armenia cu un gol norocos în prelungiri și de ce mă tem că o să ne enervăm mult mai rău în meciul cu Muntenegru.

(1366 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.