Home / Dark side of the baloon / Ioan Niculae, altul pe care-l dă fotbalul afară din casă

Ioan Niculae, altul pe care-l dă fotbalul afară din casă

Zoom

Cu fața sa de securist posac, Ioan Niculae își trăiește mirările fotbalistice ca unul care merge la curve și nu primește ce-a vrut, deși a plătit cît i s-a cerut. Săracul om bogat nu înțelege de ce un jucător care a jucat bine trei sau patru meciuri la rînd face apoi o partidă în care e slab, de nerecunoscut, trompeta echipei. La fel, nu poate să înțeleagă de ce o echipă care a cîștigat mai multe meciuri nu le poate cîștiga pe toate. E sincer ca un puști bosumflat căruia i s-a spart pistolul de plastic.

Nu există angajat al clubului Astra Giurgiu sau ziarist din România care să fi vorbit despre Astra măcar jumătate din cît a vorbit Niculae. Iar el știe fotbal pentru că are echipă de fotbal. Pe aceeași logică pe care ești un mare inginer auto dacă ai bani să-ți cumperi un Ferrari. Miraculos nu i se pare că o echipă de nicăieri, într-un timp foarte scurt, a ajuns să joace în Europa League, că a devenit un fel de forță într-un campionat slab, ci că pierde cu 2-1 în fața unei echipe cam de aceeași valoare. Concepe să bată pe Maccabi Haifa cu 3-0 în returul din România, dar i se pare inacceptabilă o înfrîngere cu 2-1 într-o competiție în care, în afară de Steaua, toate celelalte echipe joacă de la egal la egal cu FC Botoșani. Unde FC Botoșani nu este o echipă inventată, ci liderul Ligii I.

(1181 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.