Home / Raport despre starea ficţiunii / Istoria României, în viziunea lui Liviu Dragnea

Istoria României, în viziunea lui Liviu Dragnea

Zoom

106 – Romanii îi înving pe daci și transformă Teleormanul în provincie a imperiului. În posesia lui Traian trece și insula Belina, chestie despre care procurorii nu-l întreabă nimic pe împărat, pentru că pe vremea aia nu se făcea poliție politică.

450 – Perioada de maxim avânt a popoarelor migratoare: românii, bulgarii și polonezii. Aceste popoare făceau prăpăd, dar nu atât în Europa de Vest, unde ajungeau, cât acasă, acolo unde își trimiteau voturile și destabilizau corupția locală.

1330 – Basarab I îi învinge pe unguri la Posada. Regele maghiar Carol Robert de Anjou scapă cu greu, după ce-și pune mustață falsă și pretinde că e, de fapt, un baron local din Teleorman, de unde se explică și coroana cu nestemate și opulența armurii.

1476 – Ștefan cel Mare e învins de turci la Războieni și se retrage în Cetatea Neamțului, unde îi spune mamei lui că, de fapt, a fost o eroare de comunicare, nu o înfrângere militară.

1599 – Mihai Viteazul intră triumfător în Alba Iulia, călare pe un cal alb, așa cum văzuse la Nuțu Cămătaru.

1711 – Dimitrie Cantemir e nevoit să plece de pe tronul Moldovei și să fugă în Rusia. Promite să facă mărturisiri incomode despe poporul moldovean și despre sistemul politic al micului principat. Descrierea Moldovei avea să apară în 1716, dar tot nu provoacă demisia procurorului-șef al DNA din Moldova și-a altor capi ai serviciilor secrete, care-i provocaseră plecarea intempestivă.

1821 – Tudor Vladimirescu intră în București în fruntea câtorva mii de panduri, dar trebuie să dea înapoi atunci când autoritățile se interesează cine i-a pus la dispoziție autocarele.

(1474 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.