Home / Raport despre starea ficţiunii / Jurnalul lui Florin Salam despre interzicerea șaormei în Europa

Jurnalul lui Florin Salam despre interzicerea șaormei în Europa

Zoom

6 decembrie 2017

Fratele meu, ăștia vrea să ne șteargă de pe fața pămîntului. Să ne fure din valoare, valoare, valoare! Nu-i de ajuns că ne-au luat pădurile, apele, limba, aurul și marile valori naționale! Acum vor să ne ia și mîncarea națională, boșii mei! Vor să ne lase copilașii flămînji doar c-a găsit niște fosforați d-ăia în lipiuță! Păi, ce-are fosforații, vere? Face bine la organism și, dacă nu-ți place, îi zici la băiat să-ți facă fără și-ți face! Io mereu îi zic înainte de cîntare: “Cumetre, cu de toate, da’ fără ceapă și fosforați, că pot să le dau lacrimile la auditoriu și din voce, nu-mi trebuie mie arome adăugate pe calculator”.

6 decembrie 2018

E groasă treaba, șerifii mei. De cînd s-a interzis șaorma am numai fantezii cu lipie. Eram azi pe scenă cu bunul meu prieten Goran Bregovici, făceam muzica popoarelor pentru popoare sărace, mă uit în primul rînd și văd o fată sexuală. Da’ sexuală rău. Tot concertul nu mi-am închipuit-o decît învelită în pită, cu niște cărniță de puișor pe ea, puțină maioneză cu usturoi și niște cartofiori în ulei. M-am dus acasă și-am stat în duș trei ore, de-a zis nevastă-mea că m-a luat iar nebunia aia a mea. Vă zic, fraților, nu știu cît mai rezist. Sînt și io om, am nevoie de sosuri pe nas, că altfel m-apucă pandaliile.

6 decembrie 2020

L-am cunoscut azi pe un băiat, Danezu din Ferentari, vărul lu’ Tarantulă din Apărători, care mi-a zis că mă rezolvă la măruntaie. I-am dat o valiză cu zece mii de dolari cash și m-a dus într-o casă pe Plevnei. Am intrat în subsol și ce să vezi, finuțule? Local clandestin de șaorma. Șaorma peste tot. Fete dezbrăcate care se băteau cu lipie de pui. Pitici care se aruncau în bazinul cu maioneză de usturoi. Ce mai, paradis! Mă duc la turcul de la tejghea și-i zic să-mi ruleze una groasă ca-n copilărie. Ia cuțitul ăla al lui, mare ca șișul mic a lu’ Nuțu Cămătaru, și începe să taie. Pînă să mă dezmeticesc, toată lumea fuge în toate direcțiile, fetele se tirează, piticii se ascund unul după altul, Danezu dispare cu banii mei. Razie de la miliția șaormei! De-abia scap cu viață prin gemulețul de la baie. Norocul meu că încap, că n-am mai băgat o șaormică de cînd eram pe copertă la Chef de chef, volumul 4. M-am învățat minte, zmeii mei, decît să mai trec prin așa ceva, mai bine dă-i dracului de fosforați, de pui și de cartofi! Mă fac veganist și mănînc doar mici, hamburgări și pizza!

(6013 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Etichete: ,