Home / Români, treceţi furtul! / Justiția din Neamț se construiește în timp, cu bani mulți și firme dubioase

Justiția din Neamț se construiește în timp, cu bani mulți și firme dubioase

Zoom

Într-un viitor mai mult sau mai puțin apropiat, județul Neamț va avea un Palat de Justiție. Sau, mă rog, un fel de Catedrală a Mîntuirii Justițiabilului, în miniatură, dacă e să ne gîndim că în proiectul inițial clădirea, proiectată pe vreo șapte niveluri, urma să fie dotată, pe lîngă săli de judecată, cu dormitoare, cabinet medical, săli de tratament, o sală polivalentă și chiar o “sală a pașilor pierduți”. Deh, să fie Justiția în formă. Ei bine, la palatul ăsta se tot lucrează de mai bine de patru ani, iar lucrările par să mai continue o vreme, căci din cînd în cînd se mai semnează cîte un contract adițional, pentru lucrări suplimentare.

Asta pentru că, în 2012, cînd a fost atribuit contractul, valoarea la care au fost antamate lucrările a fost de puțin sub 50 de milioane de lei fără TVA, în condițiile în care autoritatea contractantă, Tribunalul Neamț, evaluase toată treaba la aproape 80 de milioane.

Ei bine, de lucrarea asta, al cărei preț tocmai a mai crescut cu aproape o jumătate de milion, se ocupă firma unui domn pe nume Victor Mihalaci. Firma se numește Victor Construct SRL, că doar nu era să-i dea numele Vasile Construct, dacă pe el îl cheamă Victor. De fapt, despre aventurile firmei ăsteia am mai scris noi, căci, pe lîngă Palatul Justiției din Neamț, firma mai renovează și Tribunalul Covasna. Iar Victor Mihalaci nu e un cunoscut al Justiției doar în calitatea de constructor de tribunale, ci și din cea de persoană de interes, fiind implicat într-un dosar în care DNA îl acuza pe Victor Turcanu – șef la Consiliul Județean Botoșani – că-i dăduse preferențial firmei lui Victor Mihalaci contracte în valoare de vreo 28 de milioane de euroi. Or, așa stînd lucrurile, e oarecum normal ca Palatul de Justiție Neamț să fie construit de un cunoscut al sistemului. Cu întîrziere și mai scump decît se bătuse palma inițial. Ah, și v-am zis oare că Victor Mihalaci era un sponsor serios al PDL, partid în care se și înscrisese înainte să primească contractul ăsta de 50 și ceva de milioane?

(476 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.