Home / Freaking news / Kövesi, dincolo de faptul că e prințesa anticorupției

Kövesi, dincolo de faptul că e prințesa anticorupției

Zoom

Vă țin spatele, suntem împreună, suntem puternici, trebuie să strângem rândurile, pentru că suntem atacați…

Pentru Kövesi, din fărâmele de vorbe prețioase care ajung până la noi, DNA e instituția ei și a oamenilor pe care ea îi conduce, căreia ea le ține spatele. Parcă-i auzi pe Dragnea și gașca sa de interlopi politici punând în funcțiune strategia “cetății asediate”. Modul în care Kövesi vorbește cu procurorii DNA mi-a amintit de marele Reghe, împăratul Stelei, care le cerea jucătorilor să joace meciul pentru el.

Cine sunt “ei”, atacatorii? Politicieni, Parlament, Guvern, Curte Constituțională, unii jurnaliști, posturi TV, oameni de afaceri. Iar uneori ai impresia că “ei” suntem chiar și noi.

Kövesi e mai mută decât un cârd de lebede și Patriarhul Daniel la un loc. (Ce imagine: Patriarhul Daniel purtat pe ape de un cârd de lebede… Și o lebădă care duce greul zicându-i sugrumată: Mai slăbește și tu, cumetre, las-o mai moale cu pomenile o vreme!) Muțenia asta înseamnă aroganță și nesimțire când ești plătit din bani publici. I-a fost trecut cu vederea de mulți plagiatul acela de 4% în aerul expirat, i-au fost trecute cu vederea de alții relația cu Ghiță, protocolul cu SRI, iar darea de seamă despre cheful de la Oprea se tot lasă așteptată. Kövesi dă interviuri doar jurnaliștilor care o mângâie pe orgoliu.

Ordinul clar de-a ajunge la ministrul Grindeanu. Nimic mai clar, mai transparent decât cererea lui Kövesi către procurori să ajungă la Grindeanu într-un dosar care se plimba singur prin DNA de ani buni și pe care nu-l băga nimeni în seamă. Oare vom mai auzi ceva despre acel dosar acum, că fostul premier e fostul premier?

Procurori testați cu detectorul de minciuni. În baza cărei proceduri legale? Cumva în baza aceluiași jurământ de credință a procurorului DNA față de liderul lor suprem și față de organizația DNA? Cum să nu vezi în asta un act de putere care a luat-o razna și, în același timp, un act de umilință?

Dosare grele, dar foarte ușurele. Groase, dar subțiri. Mă rog, așa au hotărât judecătorii trimițând înapoi procurorilor DNA multe dintre ele pe motiv de “da, și nouă ne place ficțiunea, dar de bună calitate și nu în dosare penale care pot trimite oameni la pușcărie”.

(1193 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.