Home / Epoca fraudala / La Apă CTTA Alba, banii de consultanță se scurg ca apa de ploaie

La Apă CTTA Alba, banii de consultanță se scurg ca apa de ploaie

Zoom

* Apă CTTA Alba e un fel de societate privată care se ocupă cu păpatul de fonduri europene pentru a administra sistemele de alimentare cu apă de pe raza județului Alba. În același timp, fiind deținută de Consiliul Județean Alba, firma a devenit în timp și un mic cuibușor de nepotisme și loc de odihnă pentru foști politicieni ajunși la insucces ori rudele celor de succes. De la foști deputați nemaialeși, membri de partid sau chiar soția șefului CJ Alba, Ion Dumitrel, o sumedenie de oameni și-au găsit posturi super-bine plătite acolo. Iar firma are bani, dacă ne gîndim că oamenii tocmai au dat 12,8 milioane pe niște servicii de consultanță. Mai exact, e vorba de un contract de servicii de asistență tehnică pentru pregătirea aplicației de finanțare a viitoarelor proiecte legate de infrastructura de apă și apă uzată în Alba, pentru perioada 2014-2020. Adică, acolo, niște studii de fezabilitate, asistență tehnică, elaborare de proiecte, consultanță privind analiza economică și evaluări de impact asupra mediului.

Cei 12,8 milioane vor ajunge, ca urmare a unei licitații, în conturile SC Halcrow România SRL, sucursală românească a unei companii de consultanță britanice, una cu un deosebit lipici la contractele cu bani publici românești. Pe lîngă banii luați din Alba, băieții de la Halcrow s-au mai lipit la niște consultanță similară și prin Hunedoara, au mai consultat și pe partea de construit drumuri prin cîteva județe din sud și chiar erau în cărți pentru consultanța privind privatizarea Portului Constanța. Unde însă, se pare, nu aveau cărțile corecte. Dar nu e o problemă, că-s bune și contracte de genul ăsta, mai “mici”, de doar cîteva milioane de euroi, pentru consultanță.

* Deși rămasă aproape în patrimoniul gol, după ani de zile de jaf sistematic, Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare găsește totuși de cuviință să mai arunce niște bani pe servicii de pază și protecție. Semn că încă n-a dispărut tot și că generațiile viitoare de bugetofagi vor mai avea ce prădui. Astfel, în urma unui minunat proces de negociere, SC Magic Safe Security SRL, din Pitești, va mai încasa niște bani pentru a asigura paza obiectivelor ANIF de pe raza județelor Călărași, Giurgiu, Ialomița și Ilfov. După ce, în luna noiembrie, a primit un purcoi de bani pentru paza acelorași obiective, băieții de la ANIF, mînă în mînă cu magicienii într-ale serviciilor de pază de la Magic Safe Security, au decis că finalul de an e numai bun pentru un adițional. Astfel, încă 800.000 plus TVA vor lua calea conturilor firmei ce va păzi bunurile ANIF. Hai, că există și un Moș Crăciun al paznicilor.

(6042 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.