Home / Epoca fraudala / La complexul Energetic Oltenia, angajații sînt trimiși în șomaj tehnic cu microbuzele firmelor-căpușă

La complexul Energetic Oltenia, angajații sînt trimiși în șomaj tehnic cu microbuzele firmelor-căpușă

Zoom

* La sfîrșitul lunii, angajații Complexului Energetic Oltenia vor intra într-un fel de mini-vacanță forțată, ca urmare a deciziei conducerii companiei de a-i trimite în șomaj tehnic timp de zece zile. Pe motiv că, ce să vezi, nu se mai consumă energie pe la noi. Bașca, vreo 2.000 de angajați vor intra în preaviz de la 1 iunie. Și asta nu pentru că nu se mai consumă energie, ci pentru că situația financiară a companiei e cam nasoală. Sigur, nu e chiar atît de nasoală încît să nu mai fie asigurat fluxul de căpușări ori contracte semnate pe și în genunchi.

Pentru că, ce să vezi, pe 31 martie, Complexul o pune de o negociere fără anunț de participare – sanchi, era o urgență ce nu putea fi prevăzută – și semnează trei contracte pentru transportul angajaților la și de la locul de muncă. Căci au negociat numai cu trei firme. Asta în condițiile în care unii angajați, cei 2.000, intră în șomaj tehnic sau în preaviz. Valoarea acestor contracte semnate cu Transport Prestări Servicii cu Utilaje Terasiere Mehedinți SA, Romferex Import Export SRL și Dogerik Trans este de doar 376.201 lei plus TVA. Bani cu care, vorba aia, oricum n-ar fi putut să-i țină pe angajați la muncă și nu în șomaj tehnic.

* De cînd a intrat în clinciuri cu Felix, tătucul lui spiritual și financiar, Daniel Constantin de la Agricultură nu prea se mai simte în siguranță. Sau, cel puțin, asta s-ar putea înțelege din ultimul contract semnat de Ministerul Agriculturii pentru niște servicii de pază. Pe 29 aprilie, ministerul organizează o sumară negociere, la care-i invită doar pe niște băieți de la Poliția Locală București. Care, deloc surprinzător, se lipesc la contractul în valoare de 425.254 de lei plus TVA. Bani în contul cărora acești pseudo-polițiști vor apăra și proteja clădirea ministerului, cea din centru, de la Universitate. Timp de opt luni. Adică o nimica toată de peste 50.000 de lei pe lună pentru ca niște băieți de la Poliţia Locală să frece pulanele prin curtea instituției.

* Pe 8 aprilie, Ministerul Economiei a organizat o minunată licitație pentru atribuirea unui contract de organizare a unui tîrg economic internațional la Milano. Sigur, era probabil vorba de un stand al României la Salone Internazionale del Mobile din Milano, dar să nu ne oprim în detalii. Pentru că tîrgul urma să aibă loc între 14 şi 19 aprilie, la licitație s-a prezentat o singură firmă, Perfect Tour pe numele ei, despre care am mai scris noi pe aici de zeci de ori. Normal, o licitație cu o singură firmă nu doar că merge mai repede, dar e eliminată și posibilitatea unei eventuale contestații, care ar fi durat o vreme. Iar Ministerul Economiei era presat de timp. Că, deh, tîrgurile astea internaționale sînt ceva secret și se anunță doar cu puțin timp înainte, căci ce altă explicație să fie pentru licitația asta, așa, din scurt? Orișicum, e bine că România a avut un stand la tîrgul ăsta de la Milano. Și e foarte bine pentru Perfect Tour, firmă cu legături la Secu și abonată la lovelele publice, că a mai încasat un milion de lei. Căci doar atît a costat standul ăsta, 999.403 lei.

(6042 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.