Home / Epoca fraudala / La Mediu plouă cu contracte pentru studiul apelor

La Mediu plouă cu contracte pentru studiul apelor

Zoom

* Ministerul Mediului și Schimbărilor Climaterice tot lucrează, de ceva vreme, la un super-proiect intitulat Watman, prin care ar urma să fie creat un sistem informatic de management al apelor. Asta pentru că, în prezent, nici ei nu mai știu care apă pe unde curge, iar doamna Fă Doina chiar nu mai are chef de inundații. Proiectul ăsta pare însă a se fi născut cam bolnăvior, săracul, că tot trebuie consultat, ba pe partea de media, ba pe partea de software sau pe orice presupune o cheltuială. Ultima ispravă se leagă de un contract de 2,2 milioane de lei, acordat firmei CCT SRL din București. De banii ăștia, niște oameni din Minister – care se vor ocupa de Watman – urmează să fie consultați pe probleme de management, afaceri și servicii conexe, iar apoi testați și analizați pe partea tehnică. Desigur, toate testările și consultările astea urmează să fie făcute nu doar de CCT SRL, ci și de alte patru firme, care vor hali o bucată din cei 2,2 milioane pe post de subcontractanți. Și asta după ce, la licitația organizată de minister, ar fi vrut să participe două firme, dar nu a fost lăsată decît una. Or, e destul de nasol cînd un minister ajunge să aibă nevoie de consultanță în afaceri. Da, chiar așa, nici să furăm nu mai știm?

* Supărat nevoie mare că PSD a pierdut alegerile prezidenţiale, Marian Oprișan, cel mai cunoscut manechin din Vrancea, a decis să îndulcească puțin amarul partidului cu niște contracte. Iar un contract-cadru pentru “combaterea lunecușului” este numai bun. Că, Doamne ferește, dacă mai alunecă o dată, e greu de crezut că partidul se mai ridică. Prin urmare, 9,5 milioane de lei vor lua calea conturilor firmei Sotirex SRL din Focșani, pentru curățarea drumurilor și evitarea lunecușului. Normal, Sotirex, deși este o firmă de casă a domnului Oprișan, controlată de deputatul PSD Victor Roman, a primit contractul în urma unei licitații. La care, pur întîmplător, a participat singură și a avut o ofertă fix la fel ca și maximul estimat de CJ Vrancea.

* Ca să nu cumva să se piardă ceea ce, peste ani, are să fie filmoteca modernă de aur a Televiziunii Române, oamenii și-au cumpărat niște “servicii de stocare” din aur. Că, deh, cum altfel poți numi un contract de 357.000 de lei, prin care Star Storage SA, firmă despre ale cărei aventuri bugetare cu diverse instituții publice am mai scris noi, urmează să ofere servicii de stocare digitală pentru conținutul audiovizual produs de TVR? În plus, tot pentru astfel de servicii vor mai pleca alți 41.500 de lei, de data asta în conturile SC Cyber SRL. Acum, nu zicem că, vai, nu trebuie păstrate înregistrările emisiunilor de la TVR, că orice lucru e util, pînă și prin puterea exemplului negativ, dar cu 400.000 de lei și-ar fi putut cumpăra ei niște hard-disk-uri în care să încapă ani buni de emisiuni. Și erau ale lor, nu închiriate.

(6020 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.