Home / Șut şi ţară / La palatul lui Nea Gigi cîntă cucuveaua, c-un sistem așa tîmpit, campioană-i Steaua!

La palatul lui Nea Gigi cîntă cucuveaua, c-un sistem așa tîmpit, campioană-i Steaua!

Zoom

A venit toamna, s-a schimbat ora, aproape nebăgat în seamă începu returul sezonului regulat. Nopțile vor fi mai lungi, zilele – mai scurte. Abia prin primăvără, după echinocțiu, ne vom lămuri: de ce trebuie neapărat ca Steaua să fie campioană?

Pînă acum, competiția internă a fost ca o cursă cu handicap. Steaua, desigur, e în pole-position. N-are stadion propriu, siglă, palmares și galerie, dar, în schimb, are posesie de fonduri și de jucători, chiar dacă joacă mai subțirel, uneori. La fel și cu principalii contracandidați, oltenii noștri din Craiova – nici ei n-au stadion, dar, în schimb, au un lot de doar 14-15 jucători valabil și o mare dorință de performanță. Ăia de la Dinamo au un stadion de pe vremea Miliției și Securității, au o galerie minunată și o echipă bunicică, da’ n-au rezultate concludente. Astra are (încă) antrenor, pe Șumudică, da’ n-are nici ea stadion, perspective clare, iar jumate din echipă e deja la Steaua. CFR Cluj are o echipă interesantă, antrenor, stadion frumos, da’ rămîne insolventă. De la malurile Pontului Euxin, din Ovidiu, poetul Gheorghe Hagi își plînge melancolia că echipa-i – Vae juvenes victis! – nu se ridică la înălțimea aspirațiilor Marelui Gică. Și-am mai putea continua cu exemplele – cu insolvențele sau cu absențele din lotul de bază. Ei bine, vezi, d-aia Steaua-i numai una candidată la titlu. Ăștia-s chiori în Liga orbilor. Așteaptă începerea fazei play-off ca să facă cu ochiu’ uneia/unora dintre participantele la lupta pentru trofeu.

Dacă nu era aiureala asta cu off și out, poate că altfel se juca. Poate că pînă și condamnata Timișoară (care, fie vorba între noi, ne-a încurcat Craiova) s-ar fi revoltat împotriva gigicilor de la București. Așa, de-un ambîț! Poate că și alte echipe din subsol, din orgoliu sau pentru supraviețuire, s-ar fi bătut vitejește cu granzii. Așa cum se întîmplă în campionatele civilizate. Or, la noi nu e cazul. Se știe deja: play-off / play-out, țac-pac, Steaua campioană!

(316 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

 1. Chestia asta care se „joaca” la noi si fotbalul is 2 chestii grele!!!

 2. Interesant titlul; ia sa-l scriem ca un catren:

  La palatul lui Nea Gigi
  cîntă cucuveaua,
  c-un sistem așa tîmpit,
  campioană-i Steaua!
  Hm, cucuveaua rimeaza cu Steaua, dar Gigi rimeaza cu timpit? 😉

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.