Home / Șut şi ţară / La Plzeneală

La Plzeneală

Zoom

Fecesebist să fii, noroc să ai. În prima etapă, roș-albaștrii au cîștigat în ultimul minut + 2, prin golul puștiului Denis Man, care nici n-ar fi fost pe teren dacă nu exista regula cu jucătorul sub 21 de ani. Și n-au cîștigat în fața fiștecui, ci cu ditamai FC Voluntari, cea mai titrată echipă a sezonului trecut – două trofee, Cupa și Supercupa. Succesul ăsta smuls in extremis pe plan local pălește însă în comparație cu marea izbîndă obținută la tragerea la sorți pentru Europa.

După verdictul TAS de la Lausanne (care a consfințit binemeritatul succes al Viitorului Hagi), s-ar fi zis că, pe bună dreptate (încă o dată, să-ți fie rușine, Gheorghe Becali!), Dumnezeu și-a întors fața de la FCSB. Ei bine, n-a fost tocmai așa. A doua zi, din urnele helvete a ieșit Viktoria Plzen, un adversar aparent abordabil. I-a bătut și Astra, anu’ trecut. Or, jumate din Steaua e Astra. A picat bine și pentru fani, cîți or mai fi rămas. În deplasare, vor merge la Plzen, Capitala Europeană a Berii. Ce mai vrei? Cîteva faze norocoase, două goluri la plesneală, și Steaua ajunge în play-off. Acolo îi va umili un, să zicem, Liverpool (alt succes de casă acasă, alți bănuți), da’ tot vor ajunge în grupele Europa League. Pac-pac, mai intră niște euroi în buzunarul lui nea Gigioacă. Asta înseamnă să ai bulan.

În schimb, pentru celelalte reprezentante ale României, soarta și sorții fură cruzi de astă dată. În Champions League, Viitorul va juca probabil cu Apoel Nicosia – două meciuri parte-n parte, mai mult de partea ciprioților. Îi ținem pumnii lui Gică Hagi, cu mari emoții. Iar în Europa League, ce să mai zicem, e și mai și. Astra, dacă trece de azerii de la Zyra, se va bate cu Oleksandria, în Ucraina, acolo unde nu știi niciodată ce te așteaptă. Cît despre Dinamo – Athletic Bilbao și Craiova – AC Milan, fraților, e cazul să ne rugăm, ca Gigi, că n-or fi “diavolii” milanezi atît de roș-negri.

Dinamo are argumente serioase, cel puțin în meciul de acasă: Bilbao n-a cîștigat niciodată pe Arena Națională, de cînd au pierdut finala de Europa League cu Atletico Madrid. Iar noi, oltenii, nu ne temem. Jucăm împotriva unei echipe încropite. Au dat peste 130 de milioane, nici nu se mai știe cîte, pentru transferuri. E clar că n-au coeziunea noastră, nici nu se cunosc jucătorii între ei. Îi eliminarăm noi pe Fiorentina, cu campioni mondiali în echipă. De ce n-am bate oastea asta de strînsură?

Totuși, parcă am fi preferat o tragere la sorți mai miloasă. Din cele cinci, numai una, Steaua, a fost băftoasă. Încît am zice că, da, într-adevăr, FCSB e ca România: la ce noroc are, nici nu-i mai trebuie niște conducători normali la cap.

(312 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.