Home / Șut şi ţară / La start, cu echipele din Previzia A

La start, cu echipele din Previzia A

Zoom

Hai noroc și la mulți ani! Fie ca 2018 să vă aducă… mă rog, alea-alea, dacă mă-nțelegi pe undeva… 2018 va fi cumva sau, vorba aia, nu va fi deloc. Așa zicem noi, ca prezicători. Căci ce altceva pică mai bine decît zeama de varză și ciorba de burtă, decît medicamentele consacrate și dietele naturiste, după cuvenitele excese de sărbători? Previziunile, firește!

Anul 2018, previzionăm noi, va fi tare complicat. Probabil că la fel de complicat ca toți anii precedenți. E un an olimpic, nu uitați – acușica vine Olimpiada de Iarnă. Brrr, să fie acolo, la ei, într-o zonă care n-a scăpat de Războiul Rece. Admirăm performanțele sportive, da’ noi sîntem mai friguroși de felul nostru. D-aia iubim cel mai călduros fenomen. Fotbalul, adică.

Ei bine, acu’, că tot venirăm acasă, să știți că 2018 este un an important. La nivel global, așa cum știți, avem un campionat mondial. La modestul nostru nivel local, vom avea un an electoral. La vară, în Rusia, vom afla cine-i liderul mondial pentru următorii patru ani. La noi, mai devreme, vor fi alegeri la FRF, așadar vom afla dacă echipa lui Burleanu mai poate înfrînge România, în continuare, într-un nou mandat. Cine pariază, cum pariază? Jocurile (încă) nu-s făcute.

Ca prezicători, anticipăm că Mondialul din Rusia va fi un succes organizatoric, în ciuda criticilor venite din partea presei aservite blocului nord-atlantic. Titlul va fi cîștigat de o echipă europeană, iar aia nu va fi Rusia. Dumnezeu mai ocrotește Rusia, cînd îi dă o grupă cu Egipt, Arabia Saudită și Uruguay, dar nu o trece mai departe de faza optimilor de finală.

Cît despre situația internă, prezicem că e cam pe la jumi-juma, hai, cu un 51% de partea burlenilor. Aici, încă se mai joacă. Încă nu ne-am lămurit dacă antrenorii și sponsorii vor accepta să-l retragă pe Burlică, copilul teribil al instituțiilor fotbalului de stat.

Am intrat într-un an super, așa prezicem. Hai, că mai vorbim. Hai, pa, hai România!

 

(316 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.