Home / Anticrizul / Lasă-mă șalupapa la mare

Lasă-mă șalupapa la mare

Zoom

Dacă tot e la modă să discutăm despre conspirații și activitățile celor ce conduc lumea din spate, avem la Constanța un episod din Dosarele X. O șalupă în valoare de, atenție, 75.000 de mii de lei, aparținând Primăriei Constanța a dispărut din apele teritoriale și tot ce a mai rămas din ea e amprenta din acte. În rest nimic, barca și-a luat lumea-n cap. Ideea plutitoare vine de pe vremea ilustrului primar Radu Mazăre și aici am putea închide toată povestea.

Dar să luăm glumele pe rând. Este că ați uitat de Radu Mazăre? Răducu marinaru, zeul mărilor, al festivalurilor deocheate, al chefurilor cu studente, fost rezident de penitenciar și actual rezident în Madagascar. Ce vremuri, ce vremuri… nea Răducu, ne e dor de matale. De când a plecat el, tot cu circ am rămas, dar ăștia de acum nici măcar nu au bunul simț să își ia costumele pe scenă. Ne fac la bani și nici măcar nu prea ne vine să râdem.

Mă rog, să revenim la șalupă. Aia care nu e. Unde-o fi, totuși? Adică serios, poți înțelege dacă a plecat de bună voie. Toți românii preferă mai nou alte destinații. Ia, ce ziceți să căutați șalupa pe la Nisipurile de Aur? Și dacă nu e acolo, vedeți la domnul Mazăre la domiciliu. Nu la celulă, ci acasă. Păi la câte parade cu care alegorice a avut, poate organizase ceva defilare cu șalupe alegorice și fiind așa multe noi nu ne-am prins. Sau na, întrebați vecinii. Păi ce, credeți că Mazăre s-a dus în Madagascar cu autostopul? Nici vorbă. A pus pe șalupă niște gagici, zece costume, tărie și vânt la pupă, matelot. În 2016, cert este că s-a comandat anchetă, dar Curtea de Conturi a descoperit recent că ancheta nu a mai avut loc. Anchete, sanchi. Adică nu e ancheta pe ideea „bă voi nu cumva ați inventat o șalupă ca să sifonați banii?”. Nu, e pe „of, dar unde o fi bărcuța, nu sub biroul Mariei? Vezi în debara sau lpoate a dat-o Vasile la vecinii din Tulcea”. Ce ne mai place să ne dăm în bărci aiurea. Adevăru-i că mna, după cât circ a făcut Mazăre în atâția ani, era culmea ca o anchetă ce vizează o șalupă să fie o chestie serioasă.

(115 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. Ar trebui intrebat cineva care se pricepe sa faca sa dispara fel de fel de nave…

  2. Maestre Houdini, iar te tii de glume ?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.