Home / Raport despre starea ficţiunii / Lecție de voință: Un elev din București merge în fiecare zi la școală, deși are de toate

Lecție de voință: Un elev din București merge în fiecare zi la școală, deși are de toate

Zoom

Pare un elev ca oricare altul, însă are o voință de fier. Marius Popescu se trezește în fiecare dimineață la 7,30 ca să meargă la ore, deși are de toate și nu-i mai trebuie nimic, averea părinților fiind suficient de mare ca să nu fie nevoit să muncească niciodată. Marius Popescu are însă o voință care poate muta munții din loc, iar cu această voință vrea să sfideze norocul pe care i l-a hărăzit soarta. El merge zilnic la școală, încercând să uite că-i copilul unor milionari și că nu riscă nimic dacă nu dobândește o educație și niște îndemânări.

Iată de spun colegii lui Marius despre voința lui de fier:

Claudiu, 14 ani, coleg de clasă: ”Marius mă cam enervează. Mereu când iau o notă mică, părinții mi-l dau ca exemplu. Îmi zic ceva de genul: „Uite, Marius are de toate și tot învață. Lui chiar nu-i trebuie școală, pentru că are viitorul asigurat. Dar uite că învață, pentru că e băiat serios. Tu de ce nu înveți?”.

Ana, 15 ani, colegă de clasă, prietenă: ”Eu n-aș putea să fac ce face el. În locul lui, nu m-aș putea concentra ca să-mi scriu temele. La el acasă chiar nu poți să studiezi. Sunt prea multe chestii scumpe care te distrag”.

Se pare că-n România trăiesc sute de copii care provin din familii bogate și nu se pot concentra asupra temelor din cauza condițiilor materiale în care trăiesc. Din acest motiv, au apărut în ultimii ani mai multe ONG-uri care cer ca statul să sară în ajutorul copiilor și să le confiște părinților toată averea.

(1490 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.