Home / Români, treceţi furtul! / Liberalii nu se uită la bani când e să piardă

Liberalii nu se uită la bani când e să piardă

Zoom

În iunie 2016 a fost prima dată când cheltuielile din campania electorală urmau a fi decontate de către stat pentru toți competitorii electorali care reușeau să treacă de pragul de 3% din voturile exprimate. Cu o asemenea superofertă, partidele au fost, practic, îndemnate să-și declare toate cheltuielile electorale, astfel încât să-și recupereze banii aruncați pe afișe, publicitate în presa scrisă sau în mediul online. Mandatarii financiari erau cei care se ocupau de bugetele electorale, cum tot ei erau cei care depuneau actele la Autoritatea Electorală Permanentă, urmând a aștepta rambursarea banilor cheltuiți.

Principalii actori electorali au fost, și în iunie 2016, ca și în decembrie, PSD și PNL. Astfel, PSD declară că a cheltuit pentru alegerile locale 13.749.676 de lei, iar PNL declară că a cheltuit 16.625.302 lei. Rezultatele obținute în alegeri, însă, sunt invers proporționale. Astfel, PSD a obținut 37,58% din voturile pentru Consiliile Județene, față de 31,93% ale PNL; PSD a obținut 34,83% din voturile pentru primari, față de 31,49% ale PNL; și PSD a obținut 33,64% din voturile pentru Consiliile Locale, față de doar 29,60% ale PNL.

Astfel, PNL a cheltuit cu trei milioane de lei mai mult decât PSD, pentru a pierde alegerile locale în fața aceluiași partid.

Desigur, în sumele declarate de ambele partide nu sunt cuprinși și banii negri care continuă să circule în campaniile electorale, pe ici, pe colo, dar PNL-ul dovedește, din nou, că nu este nici pe departe un partid al întreprinzătorilor pricepuți la afaceri, ci un partid de oameni care au muncit toată viața la stat. Poate de aia nici nu prea se uită la bani și poate de aia pentru ei nu contează că sunt capabili să cheltuiască mai mult pentru a obține mai puțin.

(1028 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. Nimic naspa in a lucra la stat. Numai ca ei la stat au… stat.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.