Home / Serial killer / Liceenii se întoarce. Acum cu și mai multă aromă nostalgică

Liceenii se întoarce. Acum cu și mai multă aromă nostalgică

Zoom

Dacă vă era dor de muzica anilor ’90, de Ace of Base și Spin Doctors, de casete audio și video, de televizoare cu tub catodic, de pagere (pardon, de astea nu, pentru că n-au prea avut succes la noi), precum și de piuitul modem-ului la intrarea pe Internet (da, copii, așa suna calculatorul cînd te conectai pe dial-up, nu știți voi ce-i ăla), să ne întoarcem în timp vreo douăzeci de ani și să intrăm în liceul din Boring, Oregon, deschizînd Netflix-ul.

Bobocii clubului de Cinematografie fac, în mod cu totul neașteptat, echipă cu veteranii celui de Artă Dramatică – lucrînd împreună la un SF romantic, se creează între ei tot felul de relații. Puștiul de clasa a noua Luke e îndrăgostit fără speranță de Kate, colega de-a zecea care, explorîndu-și sexualitatea, descoperă înclinații spre propria tabără: îi place de Emaline, care e abandonată de Oliver. În timp ce tinerii experimentează diferite roluri pe drumul maturizării, directorul văduv al liceului, tatăl lui Kate, și divorțata mamă a lui Luke, o iau în sens invers, pe interzis, purtîndu-se copilărește în întîlnirile lor secrete.

Chiar dacă tratează emoțiile pubertății și dezamăgirile primei dragoste neîmpărtășite, segmentul demografic căruia i se adresează Everything Sucks! nu e cel care-i include pe liceenii prezentului, ci acela al părinților lor, elevii de atunci. În primul rînd, pentru că se referă la timpuri pe care aceștia le-au trăit; în al doilea rînd, fiindcă situația adolescenților din familii monoparentale e un subiect care-i interesează mai mult pe adulți.

Dacă te-ai hotărît să apeși play, o să urmărești un fel de versiune nedesenată a animației Big Mouth, cu scenariul curățat de faze jenante și dialogurile pieptănate de cuvinte licențioase, care începe stupizel și puțin cam patetic, pe un ton dulceag de comedie naivă à la Saved by the Bell / Salvați de clopoțel. Plictisiți de aventurile sentimentale ale puștilor din Boring, băieții or să exclame fix cuvintele titlului și-or să abandoneze vizionarea, probabil, pînă la sfîrșitul pilotului. Dar, stai să vezi, fată, după primele cîteva episoade, naivitatea se transformă într-o duioșie adorabilă, de un șarm surprinzător. Not Everything Sucks! în serialul ăsta. 

Everything Sucks!, 2018- , dramedie romantică de familie, creat de Ben York Jones și Michael Mohan, difuzat de Netflix.

(502 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.