Home / Serial killer / Lifebreak Hotel

Lifebreak Hotel

Zoom

Dacă te gîndești cumva să treci pe HBO și să faci check-in în Room 104, așteaptă-te la un fel de piesă de teatru cu aceleași decoruri în fiecare act, una în care se pun în scenă ciudatele povești ale oamenilor aflați în trecere prin camera unui hotel american dintr-o realitate hibridă, gen The Twilight Zone. Minus partea SF. Cel puțin deocamdată.

Deci personajul principal este camera, iar totul se întîmplă doar în interior. În interiorul celor patru pereți și în interiorul capului protagonistului, fiecare episod fiind complet diferit de precedentul, dar toate avînd în comun problemele instantanee ale celor care se cazează temporar aici, adunate într-o antologie de situații de viață neobișnuite; practic, o serie de scurtmetraje de diverse genuri, unele mai horror sau mai fantastice, mai tragi-comice sau mai supranaturale, altele cît se poate de domestice. Douăzeci și ceva de minute de atmosferă întunecată, misterioasă, cu un twist undeva spre final, în care te aștepți să se întîmple oricînd cîte ceva sinistru, macabru, între babysitter-ița nesigură pe ea și puștiul cu dublă personalitate, adolescentul supraponderal care aduce pizza și clienta seducătoare, misionarul sectei și oaia rătăcită de turmă traumatizată de un eveniment din copilărie, tînărul scriitor aspirant și laptop-ul uitat acasă la o mamă analfabetă tehnologic, menajera și visul ei de evadare din cotidianul dominat de mop și detergenți.

Room 104 pare că își dorește să surprindă privitorul cu orice preț (numai desen animat și musical n-a fost pînă acum, dar sezonul nu s-a terminat încă); trebuie să vezi cît mai multe episoade ca să înțelegi cam ce vrea de la viață acest experiment cinematografic. Și nici măcar atunci nu-i sigur că n-o să te lase confuz.

Da, ideea este foarte bună: la ce e martoră o cameră de hotel, chiar și românesc, de-a lungul vremii, poate fi subiectul unui serial de mare succes: numai cine n-a stat niciodată într-un hotel de pe Litoral nu știe ce material de scenariu poate trece prin pereții subțiri ai unei duble de două stele. Să fi venit frații Duplass la Eforie, în sezon, vreo zece zile… Le ieșea sigur de-un Emmy.

Room 104, 2017- , dramă, comedie, thriller, horror, fantezie cu chiriași de cameră de hotel, creat de Mark și Jay Duplass, difuzat de HBO, disponibil și pe HBO Go.

(503 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.