Home / Epoca fraudala / Locuri de joacă și fitness la Galați. Pentru oameni și un buget mai subțiri

Locuri de joacă și fitness la Galați. Pentru oameni și un buget mai subțiri

Zoom

Dacă ar fi fost profesor de matematică la bază, Marius Stan, primarul Galațiului, ar fi umplut probabil orașul cu integrale. Cum însă e venit din lumea sportului, omul se îngrijește de ce știe. Așa se face că, după ce a construit zeci de piste și alte cele, despre care am mai scris noi pe aici, acum a decis să mai facă vreo zece locuri de joacă. Și dacă, așa cum vă ziceam, ar fi fost ajutor de profesor de matematică, ar fi numărat și mai atent cum zboară banii Primăriei pe astfel de contracte. Căci cele zece locuri de joacă proaspăt antamate, printr-o licitație derulată pe 30 ianuarie, cu un singur participant, vor scoate din bugetul orașului ceva mai bine de trei milioane de lei plus TVA. Ceea ce nu e rău pentru Lemacons SRL, care se pricepe destul de bine la matematică. Mai ales la matematica banilor publici, dacă ne gîndim că firma a preluat din mers o sumedenie de contracte de la Vega93, firma milionarului Corneliu Istrate, intrată în insolvență la finele anului trecut.

După ce au cumpărat utilaje, după ce și-au dotat angajații cu haine și scule și tot ce mai trebuie, șefii Direcției Silvice Suceava au decis că e cazul să producă și niște bani. Or, toată lumea știe că pentru a face bani ai nevoie de bani. Iar DS Suceava are, căci altfel nu ar plăti peste 7,3 milioane de lei unor firme pentru exploatări forestiere. Și, ca nu cumva să rămînă cineva nemulțumit ori fără contract de exploatare adjudecat, DS Suceava a împărțit toată treaba în 89 de loturi pentru care s-au semnat 89 de contracte diferite. Evident, unele mai mici, altele mai mari, unele cu un singur participant la negociere, totul în așa fel încît să fie toată lumea mulțumită.

Consiliul Județean Satu Mare va avea un registru agricol informatizat, cu calculatoare, servere, accesorii și tot ce mai trebuie. Asta pentru că instituția condusă de Adrian Ștef, finul karatist al lui Ovidiu Silaghi, a decis să achiziționeze toate aceste echipamente, în cadrul unui proiect cu finanțare europeană, prin Programul Operațional Sectorial – Creșterea Competitivității Economice. Pentru doar 4,8 milioane de lei plus TVA, un număr de 15 autorități locale de pe raza județului Satu Mare vor beneficia de calculatoare, hardware și software, astfel încît să poată fi pus la punct un registru agricol modern. Adică peste 300.000 de lei pentru calculatoarele unei singure comune. Acum, că banii ăștia, extrem de mulți, au fost dați în urma unei licitații cu un singur participant, contează mai puțin. Sigur, nu și pentru Fida Solutions, care probabil chiar s-a bucurat.

(6020 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.