Home / Media / Lucruri mai puțin știute de la întâlnirea Trump-Iohannis

Lucruri mai puțin știute de la întâlnirea Trump-Iohannis

Zoom

Klaus Iohannis a fost primit în Grădina Trandafirilor. Cu ceilalți președinți ai României se vorbea prin gardul de la Casa Albă până acum. E o mare onoare că a fost primit în Grădina Trandafirilor. După conferința de presă, Trump a intrat în Casă, jurnaliștii americani au plecat acasă, jurnaliștii români, cu limbile excitate, au dat fuga să transmită în țară victoria cea mare. Dar Iohannis a rămas să mai curețe buruiana în Grădina Trandafirilor: mare onoare, nici un alt președinte din Cosmos nu a mai avut această onoare.

Dacă totul decurge bine, Trump a promis că, la următoarea vizită, Iohannis va fi primit în Holul Casei Albe și chiar în Baia Bărbaților Casei Albe, onoare pe care nu au avut-o decât penisurile președinților americani.

Ajuns la primul Internet café, Cristian Pantazi și-a deversat admirația pentru Trump: “Imaginea cea mai pregnantă rămasă după conferință e cea a lui Trump în fața întrebărilor repetate ale ziariștilor americani despre James Comey, fostul șef FBI: Trump a tăcut, și-a proptit un picior mai în spate, s-a aplecat pe pupitru și și-a încordat brațele în postura de mascul alfa. M-a izbit asemănarea cu un animal de pradă care tocmai și-a identificat victima”. În nici un film posibil, Trump nu te-ar putea face să îl vezi ca pe un animal de pradă decât dacă ți s-a agravat orbul găinilor: Trump e un animal bolnav care-și târăște prin junglă un fel de coamă smotocită, iar răgetul său stârnește hohote de râs și dezgust. Dar am înțeles: ca să dea bine vizita lui Iohannis, trebuie să fie tare, foarte tare, Trump. Altfel, acum câteva luni, era un populist nenorocit care va distruge lumea.

“Trump susține anticorupția!” De ce o zic toți zemoșii la bot cu sensul că Trump chiar ar avea respect pentru vreuna din valorile democrației și ale statului de drept? De ce o zic toți mozoliștii lăsând impresia că Trump ar fi un etalon, iar nu tipul care a intervenit la FBI ca să oprească o anchetă?

“Trump susține anticorupția!” De ce o zic toți de parcă Trump ar fi spus: “Sprijin amestecul SRI în dosare penale, sprijin ca șefii de parchete și șefi din SRI că se întâlnească cu Sebastian Ghiță sau să pună la cale petreceri în seara alegerilor”.

Dincolo de toate, norișorul acela provincial care se tot pișă pe țara asta: Mamă, ce bine vorbește Iohannis engleza! Apropo, nu o vorbește bine, e cât de cât decent. Însă aș fi preferat să vorbească o limbă română ca Vanghelie, dar să fi auzit și altceva decât armament. Cum ar fi eliminarea vizelor pentru români.

Ce căldură vom simți în suflete când Iohannis, într-o engleză impecabilă, superbă, care amintește de răsăritul întâmpinat pe malul mării, ne va comunica un 4% din PIB pentru arme…

(1168 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. @Popovici Mircea ; nu nene, nu i s-a dictat de nimeni, asa se vede treaba.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.