Home / Raport despre starea ficţiunii / Ludovic Orban comentează victoria lui Viktor Orbán în Ungaria

Ludovic Orban comentează victoria lui Viktor Orbán în Ungaria

Zoom

Dragă jurnalule, m-am trezit în miezul nopții cu zeci de telefoane de la necunoscuți care mă felicitau pentru o nouă victorie categorică a partidului meu la alegerile parlamentare. Se întîmplă des în ultima vreme ca oamenii să mă sune și să facă astfel de farse crude. Nu știu de ce. Poate din cauza firii mele blajine, dar charismatice, pentru care mulți mă invidiază. Bine, doar cîțiva mă invidiază. Am un băiat la bloc care mă invidiază.

La momentul telefoanelor stăteam în pijama și cîntam la chitară Cargo, „Poate dacă ploaia s-ar opri” – cum fac deseori –, gîndindu-mă unde am greșit în viață ca să ajung aici. Mirosea a pîine prăjită în cameră, așa că primul meu gînd firesc a fost: “Șică, asta nu se întîmplă în realitate, liniștește-te, ai un atac cerebral, de aia miroase a pîine prăjită”. Apoi mi-am adus aminte că miroase a pîine prăjită pentru că sînt în bucătărie și am făcut pîine prăjită. Iar toți oamenii ăia care mă sună să mă felicite îl caută, de fapt, pe un anume Viktor Orbán, premierul Ungariei. Nu am auzit niciodată de el, ceea ce spune multe, pentru că eu îi cunosc pe toți membrii familiei Orban care au reușit în viață și pe nici unul nu-l cheamă Viktor. Pe majoritatea îi cheamă Leonard sau Papa.

Am făcut cîteva cercetări despre acest băiat Viktor, care impersonează numele Orban, și am aflat că e vai de capul lui. Partidul lui, Fidesz – ce nume tîmpit – a luat la ultimele alegeri doar 49,51% din voturi. Ce terminați! Dacă vrei să fii un partid istoric în Europa, ca PNL-ul, nu iei niciodată mai mult de 22%.

Citesc de asemenea că Viktor ăsta e un eurosceptic convins care îi urăște pe imigranți. Iată un nou motiv pentru care nu o să se aleagă niciodată nimic de capul lui. Și eu eram sceptic în legătură cu foarte multe lucruri la începutul carierei mele: broccoli, clătitele sărate, lacul de unghii pentru bărbați, extratereștrii. Dar pe parcurs am învățat să fiu mai open-minded, pentru că niciodată nu știi cînd ieși cu cîinele în parc să-și facă nevoile și dai peste o civilizație spațială cu unghii lucioase care îți oferă un broccoli. Și cînd cineva îți oferă un broccoli îl accepți, nu stai la discuții, pentru că asta înseamnă să fii un politician abil și charismatic, și nu un impostor cu o experiență de doar cîteva mandate de prim-ministru.

(6045 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.