Home / Şoapte / Lui Orban i se pregătește altă masă

Lui Orban i se pregătește altă masă

Zoom

De ani de zile bătea Ludovic la porțile afirmării supreme în politică, dar cînd i s-a deschis portița era, deja, prea tîrziu. Dacă n-ar fi candidat singur la congresul din iunie (adică împotriva lui Bușoi, deci chiar mai mult decît singur), Orban ar fi avut șanse mici să apară pe pereții PNL la același nivel cu Brătienii. După cinci luni la șefia partidului, Orban are șanse și mai mici să prindă prezidențialele din 2019 în această funcție.

Așteptat și apaludat de vechii liberali, alături de care s-a umplut de zgîrieturi atunci cînd se strecurau printre procente la limita ieșirii din Parlament și din istorie, Șică a reușit să-i dezamăgească pe toți mai repede decît putea spera Iohannis. După patru luni era deja trimis prin tîrguri de provincie, să sperie babele pesediste și să se lupte în mici electorali pe la alegerile locale parțiale. Ăstimp, ofensiva anti-PSD pe subiecte importante era condusă fie de Alina Gorghiu, fie de Raluca Turcan, din ce în ce mai prezente pe la televiziuni, pe la tribune, pe rețelele sociale. Vocile cunoscătorilor în ale dedesubturilor politicii spun că, de data asta, retragerea din politică a lui Orban se va face cu torțe, în timp ce eterna speranță liberală devenită deziluzie va tîrîi legată de coadă și o sentință definitivă în dosarul banilor negri din campanie, sentință care, de data asta, îi va fi complet defavorabilă. Cum ar veni, lăutarul va fi trimis să cînte la o masă paralelă.

(6013 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.