Home / Epoca fraudala / Lukoil cîștigă 1,2 milioane la Loteria Română

Lukoil cîștigă 1,2 milioane la Loteria Română

Zoom

Deși în plin scandal privind presupuse fapte de evaziune fiscală, Lukoil România are totuși timp să-și mai tragă un contract, două, cît să meargă treaba bine. Pe 5 decembrie, Compania Națională Loteria Română a decis că e cazul să cumpere niște combustibil, benzină și motorină, ca să aibă angajații ce pune în rezervoarele mașinilor de serviciu. A urmat o minunată negociere fără anunț de participare, că – sanchi – e vorba de produse cotate la bursa de mărfuri, și s-a bătut palma cu băieții de la Lukoil România, urmînd ca în decursul anului următor mașinile Loteriei să consume benzină și motorină de la stațiile Lukoil în valoare de 1.192.566 de lei plus TVA. Că doar, nu-i așa, nu trebuie să ai parte de șase numere norocoase, dacă te poți înțelege și negocia cu compania.

Nu prea stăm noi bine pe partea de tehnică militară, cum bine s-a văzut la parada dedicată Zilei Naționale, dar o să avem niște instalații strașnice din care vom lansa rachete antigrindină. Fiindcă, a decis Ministerul Agriculturii, lupta cu Mama Natură trebuie cîștigată, chiar de-o fi să pierdem lupta cu bugetul și banul public. Astfel, la finele lunii trecute, în urma unei sumare negocieri directe – pentru că, din motive tehnice, numai firma în cauză avea așa ceva –, Ministerul Agriculturii a decis achiziția unor instalații de lansare a rachetelor antigrindină. Astfel, 943.558 de lei plus TVA vor ajunge în conturile SC Electromecanica Ploiești SA. Că, vorba aia, la Ploiești poți să te și pitești, ca să nu te lovească grindina.

Pentru că nu are propriile ornamente, ori pentru că vrea ceva special, dar nu are bani să cumpere, Primăria Galați, condusă de pesedistul ales penelist Marius Stan, a decis să închirieze ornamente și ghirlande luminoase pentru bradul de Crăciun ce va fi amplasat în oraș. Fiind vorba de o sumă destul de mare, aproape 1,7 milioane de lei, s-a organizat chiar și o licitație, la mijlocul lunii noiembrie. Cum însă la licitație a venit numai o firmă, prețul final, de 1.673.737 de lei, a fost doar cu cîteva mii mai mic decît maximul estimat de Primărie. Fericitul cîștigător al purcoiului de bani destinat luminițelor este Luxten Lightning Company SA, o firmă cu ștate vechi în contractele publice, dar mai ales cu oameni importanți la sforile companiei, cum ar fi Dan Ioan Popescu, ori angajați de lux precum Vasile Blaga ori Elena Băsescu. Că, deh, nu faci afaceri cu statul fără să ai niște “specialiști” printre angajați.

(6045 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.