Home / Șut şi ţară / Mai bine jucător decît antrenor, mai bine sufletist decît tacticist!

Mai bine jucător decît antrenor, mai bine sufletist decît tacticist!

Zoom

Tactica ca tactica, practica ne omoară. Se va vedea în următoarele etape din play-off. E o chestie tare interesantă: toți antrenorii echipelor din Top 6 au fost, la vremea lor, niște jucători serioși. Hagi, nu se discută, e cel mai mare fotbalist român al tuturor timpurilor, de la Nicolae Dobrin și Ilie Balaci încoace. Dar nici Reghecampf, Șumudică, Mulțescu, Miriuță sau Contra n-au fost unii care au păcălit fotbalul. Au fost toți niște băieți de echipă națională. Miriuță, mă rog, pentru Ungaria, iar Șumi-gol a fost valorificat prea puțin pentru reprezentativa României. Astea-s amănunte. Orice s-ar zice, oricît s-ar comenta, datele nu pot fi contestate în Liga 1: antrenorii echipelor bune de azi sînt jucătorii foarte buni de ieri-alaltăieri.

Cine va lua campionatul? În condițiile astea, așa cum le-am precizat, e greu de zis. După gustul nostru, ar merge Craiova sau Viitorul, Mulțescu sau Hagi, doi foști rafinați conducători de joc. Da’ e greu cu Dinamo și Steaua, cînd lateralii Contra și Reghecampf ară toată banda dreaptă. La Astra Giurgiu și la CFR Cluj, atacanții Șumudică și Miriuță, ucigași de profesie, sînt pregătiți să administreze lovitura de grație.

Urmează etape interesante, vă ziserăm. Deocamdată, în play-off, toți antrenorii se arată chitiți mai mult pe tactică. Va urma – nu pariem, că nu jucăm la pariuri – și proba practică. Abia atunci se va vedea cum actualii antrenori, foști importanți jucători, pot trage o echipă după dînșii. Ăsta va fi chiar un pariu, cu adevărat. Cîștigătorul va trebui felicitat, cu toată compătimirea pentru suferințele îndurate anterior. Pentru un fost jucător e un chin, bănuim, să dai indicații de pe bancă. Va fi de văzut cum fiecare antrenor îi motivează pe băieți. Aici – vorbă de lemn – se va face diferența.

Poziția fruntașă se cîștigă cu mintea, iar meciurile decisive se cîștigă cu sufletul.

(312 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.