Home / Şoapte / Mandatul de trei ani într-un an jumate

Mandatul de trei ani într-un an jumate

Zoom

Pe 6 aprilie, în austeritatea propriului birou, cu laptop-ul închis de teama cuburilor negre, cu storurile trase și lumina stinsă, Laura Codruța Kövesi a sărbătorit, singură, un an de la primirea unui nou mandat de trei ani ca șefă a DNA.

În spațiul ei privat și în timpul său liber, care o însoțesc mereu pe o rază de doi-trei metri în jurul corpului, doamna de fier a Justiției românești nu s-a dedat la excese, ci a căzut pradă unei nesănătoase melancolii. Din dream-team-ul anilor anteriori, care, la o adică, ar fi marcat evenimentul la una dintre vilele de profil ale SRI, doamna pare a fi ultima supraviețuitoare. Coldea a căzut la datorie, după ce a luptat pînă la ultima factură falsă. Maior a fost răpit de proprietarii clanțelor aurite de la ambasadă. Oprea e tîrît prin tribunale. Pumnalele, pistoalele, caii și flintele haiducilor care făceau legea în România se umplu de praf și rugină în depozitele instituțiilor.

Dar nu e doamna Kövesi omul care să se agațe de trecut. Ea s-ar agăța de viitor, numai că acesta tinde să se destrame. Chiar dacă din spate n-ar veni nimic, deși vine, nici în față nu se arată nimic bun. Marile dosare nu s-au terminat toate cu condamnări, iar marile condamnări n-au mai trezit entuziasmul de altădată. Iar dezvăluirile și confirmările continuă să curgă. În condițiile astea, la doar un an de la înnoirea mandatului, întristata a primit un ultimatum de unde se aștepta mai puțin. “Ori faci ceva, repede, ori nu te prinde centenarul alături de mine”, ar fi rostit o voce lentă, apăsată, dar categorică. “Eu nu pot să-mi risc al doilea mandat susținîndu-te pe tine pînă la capăt!”

Și, bomboană pe coliva carierei, se mai întoarce și Ghiță în țară. Nu e bine, doamnă procuror, nu e bine deloc…

(6042 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. Macar coliva sa fie buna

  2. Așa și? Care-i faza cu Ghiță?
    La bulău cu el! Și numai pentru faptul că s-a lăudat cu prietenia lui Kövesi!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.