Home / Raport despre starea ficţiunii / Marian Godină, nesigur dacă are destule like-uri încât să nu mai facă morală mulți ani de-acum încolo

Marian Godină, nesigur dacă are destule like-uri încât să nu mai facă morală mulți ani de-acum încolo

Zoom

Lumea îl admiră și îi citește postările de pe Internet, dar puțini ar rezista să-i urmeze exemplul. Asta pentru că Marian Godină muncește zi și noapte și nu se oprește nici un moment din a judeca moral situații reale sau ipotetice. În timp ce alții dorm sau se distrează, mintea lui Godină caută verdicte clare și nu de puține ori le ilustrează cu bancuri hazlii din anii ’80.

”Am mereu la mine acest dicționar de bancuri”, ne explică Godină, cântărind în palmă o cărămidă cu copertele zdrențuite. ”Atunci când simt că lumea e neclară și nu-mi dau seama cine din jurul meu are dreptate, deschid dicționarul și caut cuvântul care-mi trebuie. Găsesc pentru orice: corupție, homofobie, oi. Există bancuri pentru toate dilemele posibile. Fără această carte aș fi fost un om mai sărac, aș fi avut mii de like-uri mai puțin.”

Godină visează la ziua în care va avea suficiente like-uri încât să se retragă și să nu se mai pronunțe categoric, pe spețe care nu-l interesează, pentru tot restul vieții. Când se va întâmpla asta? Greu de spus. ”Atunci când ai multe like-uri, vrei și mai multe. Acum trei ani, aș fi trăit decent cu zece like-uri pe săptămână. Acum, zece mii mi se par puține”, a declarat Godină, amintindu-și că în studenție treceau și trei-patru zile fără să primească un like.

(1460 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. care studentie?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Etichete: