Home / Anticrizul / MDRAP și bugetul intră în program de curățenie

MDRAP și bugetul intră în program de curățenie

Zoom

A trecut vara, s-au întors conducătorii țării la volanul națiunii și deja se vede treaba bună. Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene își intră pe deplin în rol și doamna Sevil Shhaideh pune mătura de aur la treabă, așa încât până de Crăciun să fie curățenie atât în sediile ministerului, cât și prin buget. Instituția a pus pe masa unei firme de curățenie un contract de 3,8 milioane de lei pentru șmotruirea sediilor aflate în administrare.

Trecem puțin peste glumele cu câtă mizerie o fi sau nu prin MDRAP, pentru că nu suntem genul de oameni care să facă remarci de acest fel. Cert este însă că la minister e nevoie de curățenie urgentă, iar pentru o viață sănătoasă faci orice. Dacă acest „orice” înseamnă să atribui un contract de 3,8 milioane de lei, așa, să fie, pentru că vine în câteva luni Moș Crăciun și trebuie să fie curățenie prin camere, dar și prin trezorerie. Cu acești bani se face curățenia pe o suprafață totală de aproximativ 14.300 de metri pătrați, ceea ce ne duce spre concluzia că metrul pătrat de curățenie costă în prezent, în România, aproximativ 265 de lei.

Lucrurile, cu siguranță, s-ar fi făcut cu mai multă transparență și concurență, însă în final afacerea a ajuns la singura firmă dintre cele două care au avut măturile și lavetele pe care MDRAP le căuta. Ca o coincidență, contractul a fost atribuit unei firme care tot dă cu mătura prin bugetul de stat, în condițiile în care, de la începutul anului 2017, Fabi Total Grup SRL a mai încheiat contracte cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului sector 3 (1,18 milioane de lei fără TVA), Regia Națională a Pădurilor Romsilva RA (1,07 milioane de lei fără TVA), Biroul Român de Metrologie Legală (35.000 de lei fără TVA) și Ministerul Mediului (596.000 de lei fără TVA).

(115 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.