Home / Automobile tîlhăria / Mecanicii de la Porsche sunt fani „No Gear“

Mecanicii de la Porsche sunt fani „No Gear“

Zoom

Nu e moment să nu te bucuri de un telefon dat de un prieten, mai ales dacă ştii că respectivul tocmai a plecat în concediu prin Europa. Chiar dacă e miezul nopţii, te gândeşti că a găsit ceva drăguţ prin vreun magazin şi vrea să te întrebe ce măsură porţi, să nu-ţi ia cumva ceva mai mic. Răspunzi şi, în loc de vocea cunoscută a amicului, te farmecă un austriac agitat, care, deşi nu sare peste „Gruss Gott“-ul regulamentar, încearcă să-ţi explice de ce vorbeşte el de pe roaming-ul prietenului tău.

Prostia de a te fi lăudat că mai rupi două-trei cuvinte pe germană te introduce brusc în mijlocul unei poveşti în care fiabilitatea maşinii nemţeşti este profund subminată de mişelia mecanicului român de la reprezentanţă. Bun, austriacul n-a reuşit să-mi explice totul de la bun început, căci nu ştia povestea, dar ştia una şi bună: că trebuie să ducă maşina la un service Volkswagen şi că nu poate face asta la 12 noaptea, aşa că să-i rog eu pe prietenii mei să nu se supere dacă, după ce i-a ridicat de pe autostradă, o să ducă maşina la service de-abia la prima oră. Danke etc. El şi-a transmis mesajul, eu l-am înţeles, iar amicii de care vorbeam au găsit la el şi informaţii utile despre cel mai OK hotel din zonă.

Povestea pe care n-a ştiut austriacul de la ÖADAC să mi-o spună e următoarea: un VW Golf, vechi de doar doi ani, se ciocneşte întâmplător cu un motociclist şi motocicleta acestuia. Avarii de ambele părţi, dar cele ale maşinii nu sunt destul de grave. Nişte tablă îndoită, care trebuia schimbată la Porsche România, pe banii asigurărilor. Se predă maşina în service, se execută reparaţia, se fac toate actele necesare, iau oamenii Golful şi, după două zile, pleacă spre Italia, aşa cum îşi planificaseră de vreo şase luni. Telefonul dat în miez de noapte nu e decât începutul unei istorii în care mecanicul austriac ajunge să se enerveze atât de tare, încât se oferă singur şi de bunăvoie să vină martor într-un eventual proces cu mecanicul român angajat al lui Brent Valmar.

Pe scurt, maşina care fusese în service-ul companiei conduse de proaspătul domn Tăriceanu pentru probleme de tinichigerie rămâne, pe autostrada austriacă, fără cutie de viteză. De fapt, nu fără cutie, ci fără posibilitatea de a mai schimba vitezele. La 130 de kilometri la oră. Aproape fatal, cum, de altfel, a şi scris austriacul în procesul-verbal de constatare. Proces-verbal în care a mai scris şi că, în urma unei operaţiuni efectuate în service, din cutia de viteze lipseau două piese sine qua non. Până la urmă, asigurările româneşti au lămurit misterul: da, pe factura tăiată lor erau înregistrate şi ceva lucrări efectuate la cutia de viteze, deşi aceasta se afla la ceva distanţă de aripa stânga faţă care fusese înlocuită. Doi avocaţi pricepuţi, luni de negocieri şi tone de nervi i-au scăpat pe cei de la Porsche România de un proces umilitor, dar nu şi de nişte despăgubiri consistente. Norocul amicilor mei a fost mecanicul austriac, reprezentant al Volkswagen, care a insistat să comunice părţii române că, dacă cei doi oameni a căror viaţă a fost pusă în pericol nu vor fi trataţi cu toată atenţia posibilă, se va ocupa personal ca Brent Valmar să rămână fără business şi, implicit, fără bani pe care să-i folosească în coclirea soţiilor de foşti prim-miniştri.

 

 

(6017 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. de asta romanii nu sunt nemti, iar austriecii nu sunt romani. sincer, mi s-a zbarlit pielea pe mine cand am citit ultima parte.

  2. Cine a zis ca America e tara tuturor posibilitatilor gresea amarnic, nu se compara nici o tara din lume cu numarul de companii straine care-si fac de cap la noi. Un alt exemplu bun fiind tot ce inseamna telefonie mobila sau banci. Nu exista nici un fel de control asupra lor in ceea ce priveste protectia consumatorului. Mi-e scarba sincer.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.