Home / Film / Mecanicul 2: Daună Totală

Mecanicul 2: Daună Totală

Zoom

Sînt sigur că toată lumea era foarte entuziasmată să vadă filmul de față. Întîi, pentru că este continuarea unui remake făcut prin 2011 după originalul din anii ’70. Da, e atît de complexă viața la Hollywood…

Și, dacă tot vorbeam de 2011, să amintim elegant că atunci-lansatul Killer Elite are aceeași poveste ca filmul de acum. Rușine măgarilor din trecut că plagiază continuări din prezent. Te și miri cum de Jason Statham nu s-a prins de ciordeala asta nesimțită, mai ales că a jucat și într-unul, și în celălalt.

În fine, să trecem. Arthur Bishop, asasinul atît de genial încît putea să-și deghizeze crimele în accidente, își trăiește viața de apoi în însoritul Rio, ferm convins că toată lumea îl crede mort. Toată lumea, mai puțin gagica însoțită de un grup de mercenari fioroși care îl abordează la terasă, într-o tentativă ratată de reintegrare în cîmpul muncii. Secvența de bătaie care urmează ar trebui să amintească elegant de debutul oricărui James Bond. Din păcate, pare mai mult filmată după fițuică. În plus, nu înțeleg de ce ai vrea să amintești publicului de niște filme în care eroul întruchipat pe vremuri de Sean Connery sau Roger Moore e îndesat în pielea unui pitic bătrîn. Apropo, că tot veni vorba, ar trebui să existe James Bond și Albă-ca-Zăpada. Măcar așa s-ar justifica, în final, de ce Daniel Craig are mutra aia de miner abuzat.

Exceptînd bătaia în sine, prima jumătate de oră se tîrîie pe ecran într-un superb tempo de comă. Da, ai nevoie de timp ca să-l muți pe Bishop în altă jumătate de glob, să i-o aduci pe Jessica Alba la nas, să-i dai ocazia s-o salveze și, apoi, să se prindă că, de fapt, ea e doar o capcană menită să-l atragă în cursă. Dar, dacă tot filmezi plictisitor și previzibil, ai măcar decența să condensezi asta în două minute. Îl arăți pe Statham cum dă peste Alba în bikini pe plaja thailandeză și, cît timp filmezi țîțe și buci din toate unghiurile, vocea din off îmi explică ce-am scris eu cîteva rînduri mai sus. Nu e ca și cum s-ar pierde ceva din tensiunea epică. Jessica Alba are talentul și empatia unei pietre. Dacă în locul ei producătorii ar fi folosit o păpușă gonflabilă nu s-ar fi prins nimeni. Iar dacă ar fi folosit o oaie gonflabilă ar fi transformat Mecanicul de față într-un film de succes. În definitiv, toți hipsterii adoră să pretindă că sînt iubitori de animale. Uite un film care le susține cauza.

Pentru că Bishop, în final, se lasă prins în cursă. Nu pentru că a fost păcălit, ci pentru că omul rău amenință să omoare orfanii pe care îi păstorește Alba. Iar Bishop e și el orfan, deci e obligat social să se conformeze. Așa fac ucigașii cu sînge rece.

Prin urmare, pleacă prin toată lumea să omoare niște tipi răi, se întîmplă niște lucruri, el pretinde că e asasin perfect, spectatorii pretind că nu s-au prins cum au fost filmate cascadoriile în fața ecranului verde, băieții răi pierd în final și toată lumea pleacă acasă fericită. Mă rog, mai puțin fraierii care au dat bani pe bilet

Mechanic: Resurrection nu e un film de categorie B. Sau e, dar numai dacă B e ultima literă a alfabetului. Regizat plictisitor, jucat telefonat, cînd nu e telegramat sau direct semnalat cu fum, bazat pe o poveste mustind de clișee și replici tîmpe, e filmul perfect pentru răzbunări meschine și infantile. Deci, dacă visați să zdrobiți capul unui coleg de birou, faceți primul pas și recomandați-i filmul ăsta.

Mechanic: Resurrection. R.: Dennis Gansel. Cu: Jason Statham, Jessica Alba, Tommy Lee Jones.

(974 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. Da, domnu’, o avea ea talentul și empatia unei pietre, dar țîțe și buci….!! LOL
    Jason este deja cu gandul la pension.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.