Home / Raport despre starea ficţiunii / MiG-ul prăbușit la Constanța, doborît de una din mingile trimise aiurea de Chiricheș în meciul cu Polonia

MiG-ul prăbușit la Constanța, doborît de una din mingile trimise aiurea de Chiricheș în meciul cu Polonia

Zoom

Descoperire șocantă făcută de procurorii militari chemați să investigheze prăbușirea MiG-ului 21 de lîngă Constanța. Potrivit primelor cercetări, aparatul ar fi fost doborît de o minge de fotbal lovită defectuos de Vlad Chiricheș în minutul 21 al partidei Polonia-România, care, în sfîrșit, se întorcea spre pămînt. Șutată puternic în stratosferă sîmbătă seară, la mare distanță de poarta adversă, mingea ar fi început să coboare ușor, de la 45.000 de metri altitudine, duminică pe la prînz, fiind purtată de curenții calzi de aer pînă deasupra județului Constanța, unde ar fi lovit puternic una din aripile avionului de vînătoare, provocîndu-i o gaură în fuselaj.

Ipoteza este confirmată și de pilotul avionului, care a reușit, din fericire, să se catapulteze. “La înălțimea aia nu putea fi altceva decît o lumînare de-a lui Chiricheș. Rușine echipei naționale de fotbal și rușine antrenorului Christoph Daum! Credeam că Germania este o țară parteneră NATO care nu permite astfel de lucruri.”

Contactat telefonic, Vlad Chiricheș și-a cerut scuze pentru gafa făcută și a precizat că n-o să se mai repete niciodată, mai ales că Federația l-a pedepsit trimițîndu-l să ducă mingea înapoi în Polonia pe jos.

Vă reamintim că, în urma incidentului de luni, Forțele Aeriene Române mai posedă doar patru aparate MiG 21 Lancer, însă înmulțirea acestora printr-un proiect intensiv de împerechere este destul de dificilă, avînd în vedere că sînt certate între ele.

(500 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.