Home / Bătăi în dialog / Mihai Radu vs Simona Tache: Despre Facebook

Mihai Radu vs Simona Tache: Despre Facebook

Zoom

Lasă-mă să mă las

2Viața femeii este o continuă campanie de-a se “lăsa de”.

A fost foarte bucuroasă când a apărut Facebook-ul. A și zis:

– Aa, super, uite încă o chestie de care va trebui să mă las!

Facebook-ul o ajută însă foarte mult în lăsatul de celelelate chestii. Pe Facebook găsește cum să se lase de gluten, de ciocolată sau de pierdut timpul la seriale care nu-i plac foarte mult, dar care, în felul lor, sunt “drăguțe, deși o cam lălăie ăia de prin sezonul 2″. Acum ele sunt la sezonul 9, sezon care e varză, chiar e curioasă cum va fi următorul. Deci cel puțin un sezon va trebui să se mai uite, după care ăia anunță că urmează ultimul sezon. Ar fi aiurea să nu-l vadă și pe ăla, dacă tot a pierdut atâta timp.

Toate aceste campanii sfârșesc de obicei cam în același fel. O găsești într-o seară în mijlocul patului, mâncând ciocolată și uitându-se la Walking Dead, tresărind excitată la fiecare notificare de pe Facebook. Face asta nu pentru că a fost învinsă, ci pentru că „de a doua zi gata, deci chiar o rupe cu toate astea”. E un fel de carnaval, de bâlci de adio, e un “Tribute to my Past”. Un fel de pomană, cum vreți să-i ziceți – își îngroapă trecutul în praline și torenți. E mândră, deși tu știi foarte bine că e aproape de colaps, că a pierdut lupta (evident, nu poți să-i zici asta).

Și eșuează. Iar de fiecare dată însă când eșuează într-o “lăsare de”, se întoarce spre tine, ofticată că tu nu faci caz de nerealizările tale în domeniu:

– Auzi, mi-ai promis că te lași de fumat! De ce nu te lași de fumat? Ce ai mâncat azi? Zi-mi că nu ți-ai luat iar șaorma!

 

 

Apuc cel Mic și alte povestiri

E foarte bine că femeia vrea să se lase de Facebook, fiindcă oricum e o porcărie Facebookul ăsta, n-o să mai țină mult. Și n-o să mai țină mult fiindcă el, soțul femeii care se lasă de Facebook, o să se apuce de un business în online și o să inventeze o rețea mult mai tare decât Facebook, datorită căreia o să devină, rapid, putred de bogat. Liniște acolo, în spate! Cine-a zis „Da, clar, o să și reușească, să se-apuce de mâine!” să stea jos, are nota 2! N-are cum să se-apuce de mâine, fiindcă e ocupată toată ziua cu lăsatul soției de toate nenorocirile care-i distrug viața. Nu poți să faci un Facebook mai bun fix în timp ce se lasă soția de ăsta nașpa, că există riscul să le-ncurce între ele și să se logheze din greșeală tot pe ăla prost.

Cu alte cuvinte, cel mai bine e ca bărbatul să se-apuce de inventat rețeaua cu care se va îmbogăți numai după ce o să-și facă mâna cu aplicația de Apple cu care se va îmbogăți și mai tare. Dar, înainte de amândouă, o să se-apuce de un roman cu care să devină celebru. Cum? Și ce dacă n-a ajuns cu scrisul decât la litera „m”? O să ia Nobelul pentru literatură! Pentru că „Io am fost mereu tare la română, bă, coae, într-a VII-a mi-a și zis profa că mă trimite la olimpiadă, da’ nu m-a mai trimis, până la urmă, că a uitat”.

Bine că a uitat, altfel exista riscul ca el să se dedice literaturii mai devreme și să nu se mai apuce de radiotelegrafie. Pentru că da, vrea să facă și asta, după ce l-o scoate pe Zuckerberg de pe piață, mai ales că o să aibă bani, n-o să mai fie nevoit să muncească, deci o să se poată dedica, în sfârșit, hobby-urilor pe care le-a neglijat până acum: tâmplăria, limba chineză, agricultura ecologică și cucerirea Everestului fără oxigen. Pentru asta din urmă o să facă o excepție și o să înceapă chiar de mâine dieta fără oxigen, care se va suprapune cu aia fără gluten a soției. Cine l-o mai vedea plin de oxigen pe la nas să nu-și facă cont pe rețeaua lui de socializare!

(86 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. Genial, sa o tineti tot asa!!! Va apreciez munca.

  2. Simona detasat de data asta! 3-0. Mihai mai bine nu se prezenta. LOL

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Etichete: , ,