Home / Bătăi în dialog / Mihai Radu vs Simona Tache: Despre mersul la toaletă

Mihai Radu vs Simona Tache: Despre mersul la toaletă

Zoom

Baia con Dios!

2Cred că știu de ce atârnă femeile câte două ore la o apă, când le scoți undeva, sau ciugulesc dintr-un pahar de vin de zici că e ultimul pahar de vin de pe pământul ăsta. Pentru că atunci când merg la toaleta unei cârciumi stau cu orele. A început să le fie frică și lor de acel timp pe care-l pierd acolo – sunt ca ăia care se întorc din Triunghiul Bermudelor. O să vedem la știri: o femeie care s-a dus la toaletă în 1916 s-a întors acum, crezând că au trecut doar zece minute!

E greu, chiar imposibil să-ți imaginezi ce naiba fac acolo. Fie că se duc în gașcă (cum pleacă ele de mână, de zici că sunt aresate!), fie că se duc singure, când se întorc te și sperii: plm, între timp chiar uitaseși că ești cu ea. Te gândești că asta e, s-a dus la baie și pe drum s-a gândit că trebuie să te părăsească. A plecat, la revedere, îți vezi mai departe de viață, ce naiba să faci?!

Poate că ar trebui verificate în genți atunci când se duc în grup la toaletă, să nu fi luat vreuna dintre ele o cutie de table sau Monopoly. Parcă le văd așezate în cur la budă, dând cu zarurile!

Cică le ia mult până dezinfectează toaleta, până se așază (sunt poziții pe care le mai pot executa doar bătrânii yoghini), iar apoi trebuie să-și aranjeze hainele exact în felul în care le potriviseră acasă, în oglindă. Pe urmă se spală pe mâini, după care – și aici urmează o durată greu de estimat! – se uită în oglindă. Pe bune, se uită în oglindă și-și pun toate acele întrebări cu care îți fac ție viața un iad: Am mai îmbătrânit? M-am mai îngrășat? Mi s-a lăsat pielea pe brațe? Mi-au picat pomeții? Am pleoapele umflate? Îmi stă părul ca dracu’? Ia Steaua campionatul? Care e vârsta Universului? Etc.? Iar la sfârșit devin, brusc, suspicioase: Hmm, nu cumva oglinda asta subțiază?

 

 

Toaleta, mi-ai stricat chiuveta!

E foarte bine că s-a ridicat problema asta, a mersului la toaleta restaurantului. Noi, femeile, așteptam de mult prilejul să oferim lămuriri. Vrem să convingem opinia publică de faptul că… NUUU, nu stăm atât de mult acolo din cauză că facem ca…, din cauză că suntem stricate la stomac!!! De altfel, noi, femeile, nici nu facem ca…, nici nu deținem funcția excretorie care ne-obliga să petrecem mult timp la budă. Noi facem doar pipi, dar și ăla poate fi oricând confundat cu o esență de trandafiri sau ceva pe-acolo.

De ce stăm, totuși, atât de mult la toaleta restaurantului? Pentru că alea sunt singurele momente în care ne întâlnim și noi c-o toaletă liberă, una în care nu s-a retras nici un domn, acum opt ore, împreună cu o carte!!!

Bărbații au un comportament schizoid vizavi de WC-uri. Pe ăla de la cârciumă îl detestă, în timp ce în ăla de acasă își trăiesc viața. Acolo citesc, acolo își beau cafeaua și își fumează țigara, dau telefoane, răspund la mail-uri, postează pe Facebook și așa mai departe. Practic, fiecare drum al lor la toaleta casei în care locuiesc durează cât o delegație. Tre’ să își ia la ei chiloți curați, șosete de schimb, haine, umbrelă, carduri, încărcător de telefon ș.a.m.d. În schimb, drumurile la baia restaurantului nu durează niciodată mai mult de zece secunde. Nici n-au plecat bine, că se și întorc, de te întrebi dacă nu cumva s-au pișat lângă masa vecină.

De ce au bărbații o relație așa distantă cu toaleta restaurantelor? Pentru că o găsesc mereu ocupată de ăla care a fost mai iute de picior și a năvălit în ea la prima oră a zilei, când se dădeau scaunele jos de pe mese.

(86 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.