Home / Futezătorul / Mihai Sturzu, voce neașteptată a rațiunii

Mihai Sturzu, voce neașteptată a rațiunii

Zoom

Dragnea a făcut alegeri interne în PSD cu tactul și seriozitatea unui băiat de 10 ani născut cu genunchii invers, căruia i-a luat mă-sa o minge și care face echipele pentru miuța din spatele blocului exact cum vrea el. Așa că partidul avea nevoie de un erou. De un brav luptător al cinstei care să nu se lase intimidat de posibilitatea că, dacă comentează, nu-l mai lasă ăla să joace fotbal. Sau, mai rău, îl pune în poartă. De un spirit nobil și vertical care să spună: „Băi, băiat cu minge și genunchii invers, nu e OK să te pui tu în echipă cu toți ăia care știu fotbal și pe restul în cealaltă echipă, ce fel de alegeri sunt astea?”. Dar PSD-ul nu conține eroi. Nu l-au avut decît pe Mihai Sturzu de la Hi-Q. Cu ăsta trebuie să ne mulțumim.

Trebuie să recunosc: toată viața, gîndul la Mihai Sturzu mi-a provocat o jenă, așa. Cam ca gîndul la muncă. Nu neapărat de la muzică, deși e muzician cum sunt eu culturist. Cred că mai mult de la filmulețul ăla în care sare două trepte cu bicicleta, cade în mufarină, se vaită și, cel mai jenant, urcă întîmplarea pe Internet în loc să omoare toți martorii, cum ar face un om cu bun-simț. Dar l-am mai urmărit în ultimul timp și am să îi fac un compliment: nu e nociv, și ăsta e maximul de la care te poți aștepta de la un membru PSD. L-am mai văzut cu proiecte legate de Internet gratis și alte chestii de-astea drăguțe. Pare chiar cu intenții bune. Cam ca Remus Cernea, dar fără să vrea în secret să se căsătorească cu un delfin.

În week-end-ul ăsta chiar m-a uimit. Cum e el așa, cu curajul și bunul-simț al unui om care se vaită la cameră după ce cade cu bicicleta la cea mai mică săritură din lume, s-a urcat pe scenă și a sesizat că ce se întîmplă acolo e ridicol. Ceea ce spune ceva despre el, dar mai mult despre restul oamenilor din sală. O sală de oameni dintre care Mihai Sturzu e cel mai cu bun-simț.

Să vedem însă în ce beci al politicii îl va duce gestul său. Dragnea a zis, cu vocea lui blajină, de hipnotizator de găini, că el n-a auzit micuțul discurs al micuțului politician. Era pe afară, la o țigară, ceva. Și că nu-l jenează pe el ăștia mici, care vor și ei să se afirme. Luni, cînd scriu textul ăsta, zvonul e că Sturzu nu mai e lăsat în sediul partidului. Mi se pare o metodă foarte jegoasă de a scăpa de el. Era mai simplu să pună două trepte la intrare și să-i dea o bicicletă.

(307 articole)

www.catavencii.ro

Comentarii Facebook

  1. #Je suis Dragnea!

  2. esti bou ,ba

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.